Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Koninginneweg

Wijdemeren, 3 april 2003. Gisteravond was de commissie R&E (Ruimte & Economie). Op de agenda stond de situatie op de Koninginneweg in Kortenhoef.

Aanwonenden van die weg zijn sedert enige tijd de strijd aangegaan met de gemeente om meer en hogere drempels in hun weg te krijgen. Ook tijdens het dorpsbezoek in Kortenhoef op 21 maart lieten zij duidelijk van zich horen. In de Gooi- en Eemlander van 21 februari was er ook een uitgebreid stuk aan de strijd voor de drempels gewijd.


Koninginneweg

De drempels in voormalig 's-Graveland zijn en blijven een strijdpunt. Wethouder Dick 't Hoen legde ooit zeer veel en behoorlijk hoge drempels in de gemeente. Dat leidde tot veel protesten. De muren van huizen gingen scheuren, mensen hadden last van het remmen en optrekken en schokbrekers moesten vaker dan normaal vervangen worden. Voor die tijd waren er ooit  Gumatec drempels op het Noordereinde en werkte het stoplicht bij de Klapbrug slechts een half jaar. Ook was er het plan om het dorp op zekere tijden af te sluiten met elektronische tolpoortjes (telematica), waarover zelfs een referendum werd gehouden.

De protesten tegen de drempels leidde er o.a. op de Koninginneweg toe dat drempels werden verlaagd of soms zelfs helemaal verwijderd. In de raad waren de meningen over de drempels zeer verdeeld, dwars door alle partijen heen. Op sommige plaatsen werden wel drempels gelegd omdat het moest, maar dan drempels die nauwelijks die naam verdienen. (In 's-Graveland werden die drempels op het Stichts End in Ankeveen toen schetsend CDA drempels genoemd, omdat het de eerste drempels van wethouder Wim Neef waren. red.) De nu actieve actiegroep op de Koninginneweg wil dat de drempels op de Koninginneweg weer verhoogd worden en dat het er meer worden.


Gerrit van den Broek (VVD)

De Gooi- en Eemlander was gisteren bij de commissievergadering en weet te melden dat de discussie uit 's-Graveland gewoon voortgezet werd. Dorpsbelangen wil niet meer drempels, de VVD wil dat wel. (Voorheen wilde de meerderheid van de VVD, m.u.v. ex-wethouder 't Hoen, maar inclusief huidig raadslid Gerrit van den Broek geen drempels... red.) De PvdA wil een knip in de weg en GroenLinks wil een versmalling waar alleen fietsers langs kunnen.

Onder druk van de commissie zegde wethouder Wim Neef toe om toch met voorstellen voor de Koninginneweg te komen. Hij wilde echter niet toezeggen wanneer, vanwege de verhuizing naar het Knorr gebouw en vanwege de begroting voor volgend jaar die gemaakt moet worden. Els van Hall reageerde zeer fel naar de wethouder toen die het had over "subjectieve onveiligheid". Zij vroeg of er soms eerst iemand onder de groene zoden moet liggen voor de wethouder in actie komt. Neef kon de reactie niet waarderen en zei dat van Hall wel wat laat was met haar plotselinge pleidooi voor de Koninginneweg. Ook zei hij dat de weg aan alle eisen voor een 30-km zone voldoet.

Wordt vervolgd.

Meer over drempels en 's-Graveland? Zoek hier naar het woord drempel, heb even geduld en laat u verrassen....


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...