Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

75+ niet altijd Eenzaam

Wijdemeren, 29 november 2004. Joop Hennis uit Nederhorst den Berg denkt dat veel Wijdemeerse 75-plussers niet zitten te wachten op "verplicht" bezoek van de gemeente.

Reactie

Reactie op Geld van Jong naar Oud

Los of het geld al of niet naar de peuterspeelzalen moet gaan (ik vind van wel) kan men zich afvragen of alle 1796 Wijdemeerders op ongevraagd bezoek zitten te wachten. Als je 75+ bent ben je niet per definitie alleen en ook niet per definitie eenzaam. Ik veronderstel dat de doelgroep nog geen 5% bedraagt. Ik geef toe dit is natte vinger werk, maar heeft de gemeente daar onderzoek naar gedaan?

Maar er even van uitgaande dat ik de werkelijkheid benader dan wordt er € 10.000 gereserveerd voor het bezoeken van 80 mensen. Dat is € 125,- per jaar per eenzame (?) 75-plusser. Zou het niet handiger zijn van het college, als zij zich zo sociaal verantwoordelijk voelen, om eens te onderzoeken of het via buren, familie en/of vrijwilligers georganiseerd kan worden. Waarschijnlijk een stuk goedkoper. Ik zou er als eenzame bejaarde er niet aan moeten denken dat ik met iemand gezellig moet gaan lopen doen die voor een dergelijk bedrag een paar keer per jaar "verplicht" met me komt praten.
Volgens mij gunt het college het geld gewoon niet aan de peuterspeelzalen en gaan ze het voor onzin bestemmen (maar volgens mij nooit uitgeven).

Joop Hennis
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht