WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schapenweitje? Wat nu?
Wijdemeren, di 7 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter bedacht het Ei van Columbus. Een lokaal Bergs referendum over hun Schapenweitje. Want de rest van Wijdemeren weet niet eens waar dat ligt. En op 15 maart even stemmen.

ingezonden bericht

Wat nu?

Een prachtig plan; 12 seniorenwoningen op een simpel graslandje aan het Ankeveense pad in Nederhorst den Berg. Sociale huurwoningen,wat wil je nog meer. Centraal gelegen, alles op korte afstand. Belangstelling genoeg.

Welkome aanvulling op het woningbestand, versterking van de dorpskern brede steun van de lokaal samenwerkende bonden van ouderen met als woordvoerder in de lokale bladen dr. Cor Koster, die weet dat de te gebruiken grond, ooit de bovenlaag van een baggerdepot was.

Wie kan daar nou op tegen zijn? Nou, dat zijn er als alle handtekeningzetters het serieus menen, heel wat. Ze vinden het aantasting van de bescheiden hoeveel natuurschoon die Nederhorst nog rijk  is, de Spiegelplas even buiten beschouwing gelaten. Het Ankeveense pad, een prachtig wandelgebied wordt vernietigend aangetast. Weg de doorkijk, weg stilte en rust, weg een veelgebruikte uitlaatklep voor thuiszittende honden. Ook van dit stukje weidegrond profiteert de gemeenschap, zij het dan op een andere wijze. Je kan niet zomaar alles volbouwen.

De gemeenteraad moet beslissen of ze het bestemmingsplan wil wijzigen om die 12 woningen mogelijk te maken. En als dat gebeurt  volgt er nog het een en ander, een pad waar bezwaarden nog heel veel kopspijkertjes op kunnen strooien.

Het lijkt me een heilloze toekomst. Want waarom wordt de keuze niet voorgelegd aan alle bewoners van Nederhorst den Berg . Dit is een mooi voorbeeld om de zaak via een volksraadpleging te laten beslissen. Het is een pure zaak voor het dorp, daarbuiten zal  er weinig directe belangstelling bestaan.

Kom op gemeenteraad, zeg ik, schrijf een simpel referendum uit. De uitslag beslist de bestemming van het voormalige baggerdepot tevens onmisbaar recreatiegebied.
In maart moet toch iedereen naar de stembus.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief