WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fay Claassen in Kortenhoef
Kortenhoef, vr 22 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 11 januari 2018 treedt jazzzangeres Fay Claassen op in het met kaarsen verlichte Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Fay Claassen in Kortenhoef

Jazzzangeres Fay Claassen is onlosmakelijk verbonden met de in 2013 overleden jazzdiva Rita Reys. ‘Ze legt zoveel liefde in haar stem, en geeft blijk van zo’n enorme muzikaliteit, dat het echt een genot is om naar haar te luisteren’ aldus de immer kritische Rita Reys die Fay Claassen haar opvolgster noemde. Op donderdag 11 januari 2018 treedt Fay Claassen op in het met kaarsen verlichte Oude Kerkje in Kortenhoef. Dat wordt een swingend begin van het nieuwe jaar!

Fay Claassen (Nijmegen, 1969) studeerde van 1990 tot 1994 jazzzang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens haar studie werd ze twee maal onderscheiden met de ‘Onderscheiding voor Uitmuntendheid’. Claassen staat op vele internationale podia en werd eerder begeleid door onder meer het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de WDR Bigband, het Metropole Orkest en de Danish Radio Big Band. In 2009 won ze haar eerste Edison voor haar Shakespeare Album waarop ze te horen is met het Ilja Reijngoud Quartet. In 2006 was ze winnares van de Chet Baker Award voor haar album Two Portraits Of Chet Baker.

Sinds 2016 beweegt Claassen zich in een breder en vrijer veld dan jazz alleen. Nieuwe muzikale interesses zoals klassiek, filmmuziek en het Nederlandse lied leveren een andere klankwereld dan alleen pure jazz. Haar nieuwste cd, Luck Child, is opgedragen aan haar dochtertje Inga. De cd vormt de afsluiting van een periode vol lesgeven en podiumangst en is het startschot voor een nieuw geluid. Het album kent titels die Claassen al langer op haar repertoire had staan maar nooit opgenomen heeft en ook nummers van Paul McCartney, Paul Simon, Burt Bacharach en Ennio Morricone. Met In a sentimental mood, God bless the child en werken van Fred Hersch en Cedar Walton is de jazz vertegenwoordigd met als hoogtepunt de compositie Fay die wijlen trompettist Kenny Wheeler speciaal voor Claassen schreef. De Volkskrant omschreef in een vier-sterren-recensie Claassens album Luck Child als ‘Even intiem als intens'. Claassen wordt geroemd om haar timing en haar loepzuivere stem met een prettig schurend randje. Ze wordt begeleid door Karel Boehlee (piano), Peter Tiehuis ( electrische gitaar), Theo de Jong (electrische bas) en Toon Roos (saxen).

Kunst aan de Dijk Kortenhoef schenkt na afloop van het concert in Brasserie Geesje aan de overkant van Het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk een feestelijk glas op het Nieuw Jaar.

Het concert vindt plaats op donderdag 11 januari 2018 om 20:15 uur in Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.

Entree € 21. Donateurs van Kunst aan de Dijk Kortenhoef: € 17. Het Oude Kerkje is open vanaf 19:30 uur. Er is vrije zitplaatskeuze. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief