WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lijst DorpsBelangen
Wijdemeren, vr 22 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De kandidatenlijst van DorpsBelangen is afgelopen woesdag vastgesteld. Jan-Jaap de Kloet is lijsttrekker, Ria Hennis staat op 2 en René Voigt op 3.

Update 4-1-2018, 11.30: Jaap van Waveren, die op plaats 7 stond, heeft zich bedacht en teruggetrokken van de lijst.

Co en Jan-Jaap de Kloet


Oud wethouder Co de Kloet senior.

Wethouder Jan-Jaap de Kloet.

Voor het eerst in pakweg vijftig jaar staat Co de Kloet senior niet meer op de lijst. Zijn zoon Jan-Jaap is lijsttrekker en zijn andere zoon, Co de Kloet junior, staat op plaats 15. Ook nieuw is Patricia IJsbrandij op plaats 4. Tot voor kort schreef zij voor de Nieuwsster, het Loosdrechtse huis aan huisblad.

Hilbrand Korver


Hilbrand Korver (10)

Opvallend is ook het verschijnen van Hilbrand Korver op de lijst op plaats 10. Hilbrand was van 2006 tot 2010 raadslid in Wijdemeren. Eerst samen met Edwin Bult als fractie GroenLinks. Nelleke Schenkkan was toen wethouder namens GL. Op 18 december 2008 stapte hij uit GL vanwege de bomenkap op het Noordereinde en ging verder als "Het Kan Anders" tot de verkiezingen in 2010.

Campagne 2018

persbericht

Geachte redactie,

Kiesvereniging DorpsBelangen in Wijdemeren heeft in de ledenvergadering van woensdag 20 december Jan-Jaap de Kloet gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Het bestuur meent in De Kloet (geboren en getogen in onze gemeente) een geschikte kandidaat gevonden te hebben die DorpsBelangen uitstekend kan vertegenwoordigen tijdens de campagne en de verkiezingen. Deze overtuiging is gebaseerd op zijn betrokkenheid bij de partij (onder meer als bestuurslid), onze standpunten die hij in deze roerige tijden consequent heeft uitgedragen en zijn beleid en resultaten als wethouder van onder meer financiën, duurzaamheid en recreatie en toerisme.

Ria Hennis (2) en René Voigt (3), zijn zeer goed ingevoerd in wat er in de dorpen speelt en beiden doorgewinterd in de Wijdemeerse politiek. Zij popelen om de nieuwe DorpsBelangen- raadsleden wegwijs te maken en te begeleiden.

Patricia IJsbrandij (4) lijkt nieuw in de politieke arena, maar heeft zich geruime tijd als journaliste van de Nieuwsster al in allerlei zaken verdiept. Patricia studeert ook cultuurwetenschappen, wat natuurlijk een extra verdieping geeft op een aantal dossiers.

Rob Duikersloot (5) juridisch medewerker Rechtbank Amsterdam en intensief bezig geweest met de realisatie van de loopbaan van de Bergse Runnersclub. Rob draait ook al weer enige tijd mee als fractieassistent.

Jacob Doets (6), is eigenaar van de Stal Hilverzicht en penningmeester van de vereniging  “Ster van Loosdrecht”. Jacob is als geen ander op de hoogte van de problematiek die in dit gebied speelt.

De leden hebben tevens de volledige lijst van kandidaten vastgesteld.

 1. Jan-Jaap de Kloet
 2. Ria Hennis
 3. René Voigt
 4. Patricia IJsbrandij
 5. Rob Duikersloot
 6. Jacob Doets
 7. Marcel Duikersloot
 8. Sirkka Gleusteen
 9. Hilbrand Korver
 10. Tijs Hooijer
 11. Irma van der Meer
 12. Han Schley
 13. Krijn Spaan
 14. Co de Kloet jr
 15. Mark van der Meer
 16. Joop Glijn
 17. Jurgen Portengen
 18. Els Riebroek
 19. Barbara Vesters
 20. Wiet van den Brink

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en houden u uiteraard van verdere ontwikkelingen op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Wiet van den Brink
Voorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
RJ/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief