WIJDEMEERSE WEBKRANT
Door als Het Kan Anders
Wijdemeren, ma 15 december 2008

Hilbrand Korver verlaat de GroenLinks fractie, maar blijft in de raad. Hij gaat opereren onder de naam 'Het Kan Anders' als éénmansfractie.


Hilbrand Korver: Het Kan Anders.

Eénmansfractie

Hilbrand Korver, van wie vandaag bekend werd dat hij de fractie van GroenLinks verlaten heeft, behoudt zijn raadszetel en gaat verder als éénmansfractie. Hij vindt dat de raad veel meer duaal moet opereren dan nu het geval is. In een aantal kwesties deed hij dat al. Te noemen zijn de bomenkap langs de Leeuwenlaan, de procedure van, de reconstructie en bomenkap aan het Noordereinde en zijn voorstel om een weg door het bos aan te leggen. In al deze kwesties kwam hij in aanvaring met zijn fractiegenoot en, afhankelijk van het onderwerp, in meerdere of mindere mate met de coalitiegenoten CDA, VVD en PvdA. Ook week hij daarmee af van de koers die het college uitstippelde, waarin een eigen wethouder van GroenLinks zitting heeft.

Reconstructie Noordereinde breekpunt

Voor Korver was de procedure om te komen tot het besluit om het Noordereinde te reconstrueren, alsmede dat besluit zelf een breekpunt met zijn fractie. Hij vindt dat de raad over die reconstructie onvolledig en soms zelf onjuist geïnformeerd is door het college. Als voorbeeld noemt hij het argument van het college dat de subsidie van de provincie in gevaar zou komen als het reconstructieplan aangepast zou worden om de bomen te sparen. Korver heeft dat nagevraagd bij de provincie. Het bleek onjuist te zijn, aldus Korver. Ook op de inspraakprocedure rond de reconstructie heeft Korver ernstige kritiek op college en coalitie. Daarin verschilt hij van zijn voormalige fractiegenoot Edwin Bult, die van mening is dat de inspraak correct is verlopen, aldus Hilbrand Korver.

Coalitie behoudt meerderheid

De coalitie loopt geen enkel gevaar door het verlies van één zetel. Met CDA (5), VVD (4), PvdA (3) en GL (1) heeft de de coalitie nog een ruime meerderheid van dertien van de negentien zetels.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2