WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dostojevski Kwartet op 17 Dec.
Horstermeer, za 2 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 17 december speelt het Dostojevski Kwartet in het Jagthuis in de Horstermeer. Jonge musici die zich onderscheiden.

persbericht

Dostojevski Kwartet in het Jagthuis
zondag 17 december

Jonge musici die in de voetsporen willen treden van hun beroemde voorgangers moeten moeite doen zich te onderscheiden. En dat doen de leden van het Dostojevski Kwartet.

Heeft u ooit gehoord van Maddalena Lombardini Sirmen? Deze Venetiaanse was in de 18e eeuw een beroemde violiste en componiste. Opgeleid in de weeshuizen van Venetie verdiende ze met haar optredens geld voor die weeshuizen. Haar huwelijk zorgde ervoor dat ze uit het weeshuis weg kon en tournees kon maken door Europa. In Parijs werden zes strijkkwartetten van haar uitgegeven. Daarnaast trad ze ook op als zangeres.

Het Dostojevski Kwartet speurde naar onbekend repertoire en speelt 17 december het tweede strijkkwartet van deze Maddalena Lombardini. Daarnaast staan het prachtige kwartet van Ravel en het derde strijkkwartet van Schnittke op het programma. Het Dostojevski Kwartet bestaat uit vier vrouwen die elkaar leerden kennen op het Amsterdams Conservatorium. Sinds drie jaar timmeren ze als kwartet aan de weg. Het zijn violistes Charlotte Basalo Vazquez en Julia Kleinsmann, altvioliste Lisa Eggen en celliste Emma Kroon. In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meer malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. En nu dus in het Jagthuis. Een mooi concert in de decembermaand, van harte aanbevolen!

Dostojevski Kwartet: zondag 17 december 2017, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro).
Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief