WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
SaxYOn in Het Jagthuis
Horstermeer, wo 9 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 18 november komt SaxYOn, een duo van saxofoon en accordeon, optreden in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

SaxYOn brengt "Happiness" naar het Jagthuis
Vrijdag 18 november

Accordeon: het instrument leent zich voor vele stijlen en genres. In het Jagthuis was hij al te horen met viool, als duo met twee accordeons, met marimba en nu komt een duo van accordeon en saxofoon 'SaxYOn' optreden.

Accordeoniste Ellen Zijm en saxofoniste Marijke Schröer hebben een nieuw programma ontwikkeld waarin zij nieuwe, voor hen geschreven werken combineren met allerlei arrangementen van werken van Bach, Piazzolla en Schumann. Het wordt een muzikale reis waarbij één van de leidraden het nieuw geschreven werk "So many roads" is, van Ad Wammes (bekend van muziek voor Sesamstraat). Marijke Schröer behaalde in Groningen cum laude haar saxofoonbachelor-diploma en studeerde voor haar master bij Arno Bornkamp in Amsterdam. Ellen Zijm studeerde accordeon in Enschede waar zij haar masterdiploma haalde. Daarna zette ze haar studie voort in Würzburg, waar ze met een 10 afstudeerde. Beide dames richtten in 2013 het duo SaxYon op en hebben sindsdien door verschillende componisten nieuwe werken laten componeren. In hun programma 'Happiness' zijn werken te horen van onder meer Janáçek, Mussorgsky, Bach, Piazzolla en natuurlijk Ad Wammes. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 18 november en begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 32 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.

SaxYOn: vrijdag 18 november 2016, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief