WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kwakel voor de Fietser
Kortenhoef, wo 9 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning pleit ervoor om van de Kwakel (tussen Herenweg en Kerklaan in Kortenhoef) een fietsweg met auto's te gast te maken.

ingezonden brief

Geachte gemeenteraad,

Het is geen geheim dat de Kwakel veranderen in een fietspad op t verlanglijstje staat van Theo Reijn. Wellicht, nu het weggetje toch grotendeels op de schop gaat is het een optie om de weg aan te passen, dan hoeft dat later niet opnieuw te gebeuren.
De Kwakel is een smalle weg waar vooral veel fietsers komen en waar ook flink auto's door heen rijden, soms met hoge snelheid.
Zou het geen idee zijn om de weg nu aan te passen als fietslocatie waar auto's te gast mogen zijn, zoals bv op de Hoge Naarderweg in Hilversum bij het gemeentehuis. Dan nog een maximum snelheid van 30 km per uur en een hoop fietsers/wandelaars zijn blij.

Daarnaast schijnen er mensen te zijn die een ontheffing hebben om met hun auto tegen het verkeer in te mogen rijden. Wat is dat voor waanzin. Onlangs zag ik twee auto's die elkaar tegemoet reden, beiden weigerden opzij te gaan zodat het verkeer 5 minuten lang stilstond. Toen is de automobilist die in de goede richting reed verhaal gaan halen en de oude vrouw vertelde hem een ontheffing te hebben. Dan zal ze wellicht aan de Kwakel wonen maar als je er net 5 meter voorbij woont krijg je ook geen ontheffing. De weg is überhaupt te smal voor tweerichtingsverkeer. Alleen als een boer er van zijn land naar zijn stal en terug moet rijden zou er een ontheffing kunnen gelden, verder is er geen enkele reden te bedenken (buiten de hulpdiensten om dan).

Bespaar de burgers een hoop geld en pak het nu meteen goed aan, sla twee vliegen in één klap, want als het over een aantal maanden weer anders moet worden dan is dat geld over de balk smijten, geld waarmee de gemeente allerlei andere en leukere dingen kan doen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief