WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter: Bescherm mij!
Kortenhoef, vr 25 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter somt ontwikkelingen in Wijdemeren op die hem met vrees vervullen en bouwsels die hem met weerzin vervullen.

Voor alle duidelijkheid. Putter schreef en verzond onderstaande column naar de WWK voorafgaand aan de raad van gisteravond, waar het plan voor de appartementen op de Godelindehof in Loosdrecht door het college werd teruggenomen, nadat er zich een meerderheid aftekende om het plan te verwerpen. Red. WWK.

Putter

Bescherm mij!

Zou er een wet te verzinnen zijn, die mensen beschermt tegen een aanslag op hun leefomgeving, absoluut,  zonder enige uitzondering. Niet in mijn achtertuin, niet in mijn voortuin, nergens niet, want ik woon hier, ik ben een betrouwbaar, onberispelijk inwoner van mijn dorp, daar betaal ik voor, daar leef ik in harmonie met mijn buren, daar ben ik niemand tot last. Bescherm mij!

  • Natuurmonumenten wil een weg achter Jagtlust in 's-Graveland, omdat ze allerlei activiteiten heeft verzonnen. Maar bewoners aan dat zandpad zullen er veel hinder van ondervinden. Stof, lawaai, motorgeronk.
  • Aan de Kortenhoefsedijk is een huis verrezen, dat, wat omvang betreft, monsterlijk afsteekt bij de in hoofdzaak kleinschalige rest . De buren ondervinden dagelijkse ergernis, ze moeten het er maar mee doen.
  • In Loosdrecht bouwt een woningbouwvereniging een appartementengebouw dat zo hoog wordt dat de buren de zon nauwelijks meer zullen zien. Geen bestuurder die het voor ze opneemt.
  • Aan de Kerklaan in Kortenhoef staat al jaren een soort kubusachtige trommel van ongekende lelijkheid, waar iedereen in de buurt zich kapot aan ergert.
    Het went nooit, lelijk blijft lelijk.
  • In mijn omgeving viert iemand binnenkort het tienjarig bestaan van een bouwvergunning. Er staan nu een paar muurtjes en al die tijd ook een paar containers die het uitzicht van de bewoners in het huis ervoor vervuilen.
  • Krachten, die nauwelijks te traceren zijn, sturen mijn dorp in de richting van een fusie met Hilversum. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien. Een negatieve invloed  op onze manier van wonen en verblijven zou zomaar kunnen.  Kijk naar de verwoestende werking van de plaatselijke politiek op wat zich de mediastad noemt en je vreest met grote vreze.
  • In Loosdrecht  gaan ze nu de plassen “Amsterdam Lakes” noemen. Er is een platform zonder geld (gelukkig) dat  het dorp in de vaart der volkeren wil opstoten door bussen vol Chinezen en andere fotograferende bezoekers in en langs het water te laten eten, drinken, en te keer gaan. Maar, wie aan de oud- Loosdrechtse dijk woont wil dat?

Een wet verzinnen. Weg met al die geweldige plannenmakers en idealistische
wereldverbeteraars. Blijf uit mijn achtertuin asjeblieft.

Putter

Lees ook:

04102014 College: Chinezen Lokken
14042015 Lokale Pers en Chinezen
22072015 Ni Hao Wijdemeren
04122015 The West End Story
23122015 Welkom in Wijdemeren!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief