WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ni Hao Wijdemeren
Kortenhoef, wo 22 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter kan de woorden toerisme en recreatie langzamerhand niet meer horen. Hij voorziet, net als in Giethoorn, Chinese teksten op de nieuwe richtingsaanwijsborden.

Giethoorn wordt overspoeld door Chinezen.


@henkvvoornveld twitterde bovenstaande foto uit Giethoorn.
Wordt dit het voorland van De Goog tussen Ankeveen en Nederhorst den Berg?

Putter

Ni Hao Wijdemeren

Toerisme, recreatie, ik kan die woorden niet meer horen. Je zal er mee gestraft worden, het leed is niet te overzien. Kreten uit Amsterdam en bijvoorbeeld ook uit Giethoorn bereiken ons regelmatig en spreken boekdelen.

De hoeveelheden vakantiegangers die uit treinen, bussen en auto’s over de onschuldige bewoners worden uitgestort zijn niet meer in de hand te houden. Duwen en trekken, overvolle terrassen, onvoldoende slaapgelegenheid, vervuiling, relletjes, naar binnen loerende horden Chinezen en Russen, de gewone bewoner vervloekt de autoriteiten, die met euro- of dollartekens in de ogen hun stad of dorp zogenaamd “promoten”.

Er dient aan alle ingezetenen van onze dorpen een ernstige waarschuwing uit te gaan. Hoed u voor gemeentebesturen die de Loosdrechtse plassen voortaan Amsterdam Lakes willen gaan noemen. Die meer aansluiting bij de hoofdstad willen om de stromen vreemdelingen meer onze kant op te krijgen. Die op alle kruispunten borden plaatsen waarop de richting naar de fraaiste plekken van onze gemeente helder staat aangegeven zodat zelfs een bosjesman die zojuist het oerwoud heeft verlaten zich niet kan vergissen.

Uit het Loosdrechtse klinken juichtonen. Ja, die ondernemers daar willen wel. Er valt wat te verdienen. Hoe meer hoe liever. Laat ze maar komen. Jammer dat er nog geen boulevard is langs de Loenderveense plas. Jammer dat het nu al schier onbegaanbaar is op de oud-Loosdrechtse Dijk. Maar je bent een kniesoor als je je daar druk om maakt.

Loosdrecht zet, zoals gebruikelijk, de toon. Het troetelkindje van de bestuurders, dat weet iedereen. Maar blijf dan alsjeblief wel met je handen af van de “s-Gravelandse vaart en de Kortenhoefse en Ankeveense plassen. Laat dat stuk Wijdemeren met rust. Wie er woont, woont er met veel plezier. En dat willen we graag zou houden. We hoeven niet te worden gepromoot. We redden ons wel. We hebben genoeg aan elkaar.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
Twitter
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief