WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rinske Kruisinga op de Hei
Wijdemeren, vr 18 oktober 2013

Ex-CDA gedeputeerde Rinske Kruisinga gaat aan het eind van dit jaar de provincie Noord-Holland adviseren over The never Ending Story: Vliegveld Hilversum.


Rinske Kruisinga voor het provinciehuis in Haarlem.

Aan het eind van dit jaar zal Rinske Kruisinga (CDA) uit Nederhorst den Berg voorzitter worden van de commissie voor het regionaal overleg over het vliegveld Hilversum. Zij gaat uit dien hoofde advies uitbrengen aan de provincie Noord-Holland over vliegbewegingen en geluidsoverlast van het vliegveld Hilversum.

Het leek er de afgelopen anderhalf jaar even op dat de discussie over het vliegveld en de nieuwbouw op Ter Sype in Nieuw Loosdrecht eindelijk in rustiger vaarwater zou komen en tot een compromis zou leiden. Helaas liet de Hilversumse politiek zich het hoofd op hol brengen door Ediie de Paepe (Airport Eddie) van de Gooi en Eemlander, die in de krant massief actie voerde tegen iedere aanpassing van het vliegveld.

Op 26 juni nam Hilversum als gevolg van die actie een voorbereidingsbesluit met zodanige aanpassingen aan het vliegveld dat er geen verharde baan en geen draaiiing van de baan meer mogelijk is, om zo Wijdemeren de voet dwars te zetten bij de plannen voor nieuwbouw op Ter Sype en om de bewoners van Hilversum Zuid en de actiegroep Geen herrie op de Hei tevreden te stellen t.a.v. hun zorgen over geluidsoverlast. Gegeven deze situatie zal er de komende jaren waarschijnlijk weinig voor Mevrouw Kruisinga te adviseren zijn.

Dossier Ter Sype/Vliegveld Hilversum

bron
WWK
foto
CDA
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief