WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Airport Eddie strikes Again
Loosdrecht, di 20 november 2012

Volgens de G&E hebben Hilversum, Wijdemeren, Noord-Holland en het Vliegveld Hilversum een convenant opgesteld over verharden van de banen.


De website van GroenLinks Hilversum die subtiel verwijst
naar de actiegroep "Geen herrie op de hei".

Geheim Convenant

Ediie de Paepe van de Gooi en Eemlander schrijft vandaag dat hij samen met GroenLinks Hilversum een bestuurderscomplot op het spoor is van Hilversum, Wijdemeren, de provincie en de Stichting Vliegveld Hilversum. Er zou "in het geheim" een convenant getekend zijn om de verharding van de start- en landingsbaan en een taxibaan te regelen en zo de weg vrij te maken voor de bouw van 550 woningen in Ter Sype in Nieuw Loosdrecht.

Nog niet getekend

GroenLinks heeft de hand weten te leggen op het "geheime", nog niet door de partijen getekende document. In het document wordt beschreven dat de baan die gericht is op de locatie Ter Sype wordt opgeheven, waarmee woningbouw daar mogelijk wordt. De baan richting Noorderpark en Hiversum Zuid wordt geasfalteerd. Bovendien komt er een geasfalteerde taxibaan.

Vragen van GL

In het convenant schijn te staan dat de vier partijen het politiek en bestuurlijk eens zijn over deze te volgen route. GroenLinks Hilversum begrijpt die uitspraak niet, omdat de raad van Hilversum twee jaar geleden nog tegen verharding was. GroenLinks heeft over de kwestie vragen gesteld die voor morgen beantwoord moeten zijn, omdat dan de commissie zich met de kwestie bezig houdt en een oordeel moet vellen over de voornemens met het vliegveld. GroenLinks spreekt van schokkende zaken in het convenant omdat het college van Hilversum zich, zonder de raad om een oordeel te vragen, heeft gebonden aan verregaande afspraken.

GL Bewonersavond Hilversum Zuid

GroenLinks vergeet twee belangrijke onderwerpen in bovenstaande opsomming:

GroenLinks vindt dus ook:

  • Geen woningen voor woningzoekenden in de regio.
  • De regio wordt een bejaardenhuis.

GroenLinks organiseert op 26 november een bewonersavond. De partij heeft een flyer gemaakt die hier gedownload kan worden.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief