WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilversum torpedeert Ter Sype
Loosdrecht, vr 12 juli 2013

Op 26 juni besloot de Hilversumse gemeenteraad dat er geen verharde baan mag komen op het vliegveld Hilversum. Daarmee torpedeert Hilversum woningbouw op Ter Sype.

De WWK feliciteert de actiegroep Geen Herrie op de Hei en haar pr-man Eddy de Paepe van harte met dit klinkende resultaat dat slecht voor woningzoekenden en de regionale economie is, maar (mogelijk) goed voor de rust in Hilversum Zuid waar de actiegroep zetelt.

Het voorbereidingsbesluit staat hier.
Het raadsbesluit van 26 juni vindt u hier.

Dossier Vliegveld /Ter Sype

persbericht

Teleurstelling over besluit gemeenteraad Hilversum

Het college van Wijdemeren is teleurgesteld over het door de gemeenteraad van Hilversum genomen voorbereidingsbesluit dat de aanleg van een verharde start- en landingsbaan op het vliegveld Hilversum in de toekomst onmogelijk maakt. Het Wijdemeerse college hoopt spoedig de kwestie bestuurlijk te kunnen bespreken.

Het verleggen van de banen en het verharden van één baan is noodzakelijk om de nieuwe woonwijk Ter Sype met 600 woningen aan de rand van Nieuw-Loosdrecht te kunnen realiseren. In 2001 kon Wijdemeren al van start gaan met de bouw van ruim 160 woningen. Gezien de regionale woningbehoefte, ook vanuit Hilversum, is gewacht en ingezet op de realisatie van een wijk met totaal 600 woningen. Voorwaarde hierbij was een aanpassing van de landingsbanen in verband met de geluidscontouren. Op verzoek van de gemeente Hilversum heeft Wijdemeren de overeenkomst met de ontwikkelaar op dit punt aangepast.

Juist minder geluidsoverlast

Wethouder van Waveren: ‘De afgelopen jaren is veel tijd en geld besteed om tot een gewogen voorstel te komen met mede als doel de invloed op het milieu en de geluidsbelasting te beperken. Door het verleggen van de banen en het verharden van één daarvan zal er juist minder geluidsoverlast zijn en is er in verhouding met de huidige situatie minder belasting voor het milieu. Tevens maakt het verharden van één van de banen een betere spreiding over het jaar mogelijk. Het is triest dat onze inspanningen en die van de ontwikkelaar tot dusverre niet hebben geleid tot een positief resultaat. De nieuwe woonwijk is niet alleen in het belang van gemeente Wijdemeren, maar voor de hele regio.’

Het is niet mogelijk om tegen het genomen voorbereidingsbesluit in beroep te gaan. Als de gemeente Hilversum een nieuw bestemmingsplan laat vaststellen voor het vliegveld, zal het college van Wijdemeren zo nodig bezwaar maken als blijkt dat de mogelijkheid voor verharde landingsbanen in dit bestemmingsplan is komen te vervallen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief