WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Water en Stroom Recreatie
Loosdrecht, do 4 juli 2013

Sjors Chamboné uit Loosdrecht roept op om in Nederhorst den Berg water en stroom aan te leggen voor de recreatievaart (incl. rondvaartboten).

ingezonden brief

Ter informatie en doe er wat mee.

Zo zou er in Nederhorst den berg op de Vecht tegenover restaurant Charley en in de (tijdelijke) passantenhaven bij het dorpscentrum in Loosdrecht voor de recreatietoervaarder walstroom en kraanwater aangelegd kunnen worden. Als de pier in het DC vast wordt aangelegd dan kunnen er ook voor de recreatietoervaarders en de motorchartervaart waar de rondvaartboten onder vallen water en stroom faciliteiten aangelegd worden. Het bespaart straks 50% op de kosten.

€ 3,5 MILJOEN VOOR VERBETERINGEN WATERRECREATIE NOORD-HOLLAND

20-6-2013

De provincie Noord-Holland stelt in 2013 € 3,5 miljoen beschikbaar voor de aanleg, uitbreiding en verbreding van openbare voorzieningen voor waterrecreatie en watertoerisme. Dat is het voorstel van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten in het Actieprogramma Watertoerisme en Waterrecreatie. De toe te kennen bijdrage is voor maximaal 50% van de kosten van projecten die hier voor in aanmerking komen, tot een maximum van € 400.000.

In het Actieprogramma Watertoerisme en Waterrecreatie 2013-2015 concentreert de provincie Noord-Holland zich vooral op de riviercruise- en motorchartervaart en blijft de provincie zich inzetten voor een betere bevaarbaarheid van het recreatietourvaartnet. Ook wil de provincie een aantal kitesurflocaties aanwijzen, openbare voorzieningen bij watersportlocaties verbeteren en het aantal duurzame ‘Blauwe Vlag’-havens langs het Markermeer, IJsselmeer en Waddengebied verder uitbreiden.

De € 3,5 miljoen is sinds kort opengesteld en is vooral bedoeld voor het aanleggen en uitbreiden van openbare voorzieningen voor de pleziervaart en voor passantenplaatsen langs het vaarroutenetwerk. Gemeenten kunnen zich aanmelden voor een subsidie, maar ook particuliere initiatieven kunnen aanspraak maken op de regeling. Bij de toekenning wordt vooral gekeken naar de invulling van de activiteiten en of het project financieel haalbaar is. Voorwaarde is ook dat het project binnen een jaar kan starten en dat fysieke oplevering binnen twee jaar na de subsidieverlening kan zijn gerealiseerd.
Bron: Persbericht Provincie Noord-Holland

Sjors R.M. Chamboné
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief