WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bakken en Hondenpoep
Ankeveen, do 4 juli 2013

Patrick Kreuning gelooft niet dat hondenbezitters de uitwerpselen opruimen als er bakken geplaatst worden door de gemeente.

ingezonden brief

Geen hekwerk rond Eikenrode

Ik kan me voorstellen dat de heer Ockhuizen teleurgesteld is. Want de reden voor de aanvraag van het hekwerk zijn de vernielingen en de overlast door honden.
Een mevrouw merkte op dat als er door de gemeente afvalbakken geplaatst worden voor de uitwerpselen der 4-voeters, ze het ook heus wel opruimen. Die mevrouw misschien wel en sommige mensen doen dat ook echt met goede bedoelingen, maar ja, na een paar dagen/weken verslapt de aandacht en laat men de uitwerpselen weer net zo vrolijk liggen.
En waarom zou de gemeente bakken moeten plaatsen? Hondenbezitters kunnen ook een plastic tasje meenemen en daarin de uitwerpselen verzamelen. Om de gemeente maar weer op kosten te jagen is lekker makkelijk.
Het is uw hond, dus uw probleem.

Dat de jeugd de zooi vernielt, dat kan meerdere oorzaken hebben.
De belangrijkste is denk ik toch wel het gemis aan jongerencentra. De jeugd verveelt zich, gaat ergens rondhangen, en uiteraard zijn omwonenden dan direct bereid ze weg te sturen. Dus uiteindelijk blijft het bos of een landgoed over. En baldadigheid is de jeugd nu eenmaal niet vreemd.

Het massaal wegbezuinigen van jongerencentra heeft ons land wel wat geld opgeleverd, maar tegen welke prijs?

Die prijs is:overal ongewenste hangjeugd, te weinig toezicht, jongeren weten wel manieren om vroegtijdig aan alcohol en tabak te komen, en helaas ook aan drugs. De intolerantie in onze samenleving neemt steeds grotesker vormen aan, tijd dat Wijdemeren eens laat zien dat men er ook serieus voor de jeugd is.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief