WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stop Categoriseringsplan!
Wijdemeren, vr 6 april 2012

Albert van der Spek uit Kortenhoef roept op tot het afblazen van de voorgestelde snelheidsbeperkingen en verkeersbelemmeringen in Wijdemeren.

Dossier Verkeer

ingezonden brief

Al enige tijd erger ik mij groen en geel aan de opgeworpen drempels op het Noordereind. Als ik nu naar Bussum moet, kies ik voor de langere route via Hilversum om deze obstakels te mijden.

Het steeds maar weer te moeten afremmen en optrekken heeft volgens mij een aantal zeer negatieve gevolgen voor mens en milieu, nl. de geluidsoverlast voor omwonenden, de extra uitstoot van fijnstof en roet, onnodige slijtage aan remmen en veersystemen. En daar bovenop komt nog verhoogd brandstofverbruik.

Dat is al duidelijk te merken bij het passeren van de nieuwe \'turbo-\'rotonde op de Vreelandseweg (N201). Een constante snelheid van 80km/h geeft een vebruik van zo'n 1:19 maar door het afremmen tot 35km/h en het daarna tijdens het optrekken gaat de teller al gauw naar 1:9. Wat een verlies en wat een TURBO!

Nu de gemeente van plan is om op meer plaatsen de maximum snelheid te beperken, wat ongetwijfeld gepaard gaat met het aanleggen van nog meer vervuilende drempels, was voor mij de maat vol.

Hier moet een duidelijk NEE op komen anders kunnen we binnen kort niet meer fatsoenlijk en zonder rugklachten voor onze woning komen.

Ik zou zeggen, afblazen dat plan!

Albert van der Spek
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief