WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WIJ: Kritiek op Boermans
Wijdemeren, vr 6 april 2012

Ben Steenvoorden (WIJ) heeft scherpe kritiek op wethouder Joost Boermans. Hij verwijt hem gebrek aan belangstelling voor het initiatief van DB en WIJ.

ingezonden brief

Initiatief DB, WIJ en Johan Cruijff University door wethouder genegeerd

In de raadsvergadering van 29 maart jl. kreeg ik niet de kans om namens WIJ een vraag te stellen aan wethouder Boermans. Ondanks de actualiteit van de vraag (er stond die dag een interview met de wethouder in de krant over de jeugd van Wijdemeren) was het niet mogelijk voor de voorzitter om af te wijken van de regel dat een vraag op de dag van de vergadering uiterlijk om 12 uur binnen moet zijn. Regels zijn regels. Jammer.

Lang geleden heb ik al geleerd dat er altijd een uitzondering is die de regel bevestigd. Dit was er zo één. Die niet gestelde vraag leverde WIJ weer veel vragen op. Om die vragen te beantwoorden volgt hier de vraag én verdere uitleg.

De vraag

Staat de wethouder, gezien het interview in de krant van hedenmorgen, achter het initiatief van Dorpsbelangen en WIJ om in samenwerking met de Johan Cruijff University (JCU) een kosteloos onderzoek te doen naar hoe we als gemeente iets kunnen betekenen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar? En zo ja waaruit blijkt dat dan?

Waarom we deze vraag/vragen wilden stellen?
Tijdens de begrotingsbehandeling op 8 november 2011 werd een initiatief van WIJ om iets te ondernemen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar, direct omarmd door Dorpsbelangen. Diezelfde avond werd er door de heer Krook al contact gelegd met de JCU. Zij zegden direct hun medewerking toe.

In de maanden daarna heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de heer Frank van Weerdenburg van de JCU, de heer Krook en ik. Hierin werden onze wensen besproken en de vraagstelling vastgesteld waarmee de cursisten als onderdeel van hun opleiding aan de slag konden. Het was in ieder geval noodzakelijk dat eerst duidelijk moest worden HOE. Om iedereen op de hoogte te houden en ook te laten merken dat we er actief mee aan de slag waren heb ik daarvan verslag gedaan tijdens de raadsvergadering van 15 december. Dat was dus de tweede keer dat de wethouder er in de raadsvergadering mee geconfronteerd werd.

Groot was onze verbijstering in februari j.l. toen wij via de pers vernamen dat er in de Spot door de gemeente een avond voor de jeugd uit Nederhorst den Berg was georganiseerd om hun wensen kenbaar te maken . Je leest het en je gelooft je ogen niet. Je belt elkaar en gelooft het nog niet. We belden wethouder Boermans en toen moesten we het wel geloven. Sorry, maar het JCU initiatief was anders begrepen en er was geen kwaad gezien in het organiseren van de avond in de Spot. Later bleek ook dat enkele ambtenaren die nauw betrokken waren bij de avond in Nederhorst den Berg niet op de hoogte waren van het initiatief van DB en WIJ. Dat de avond in de Spot gezien werd als een succes maakt het nog schrijnender: er waren 2 kinderen aanwezig en een veelvoud aan betaalde krachten.

Overigens werd er niet geluisterd naar wat de kinderen wilden maar wat ze vonden van de plannen (zoals playstations) van de organisatoren van deze avond. Weggegooid geld noemt WIJ dat, terwijl er gestopt moet worden met de kinderdisco vanwege geldgebrek. Jammer en zeker niet nodig. WIJ vindt dat de wethouder hier geweldige kansen laat liggen. Ook in De Gooi en Eemlander helaas geen woord over het (gratis) initiatief van de JCU. Niet omdat het niet kon maar omdat de wethouder het niet nodig vond!! Hoe frustreer je een samenwerking waar de gemeente nu én in de toekomst nog veel plezier aan kan beleven? Op deze wijze dus!

Hoewel we weten dat de heer Krook er zelf nooit over zal beginnen wil WIJ het toch gezegd hebben: een positief en kosteloos visitekaartje voor onze gemeente zoals de heer Krook is, zou met meer respect en waardering behandeld moeten worden. In het eerder genoemde interview in de De Gooi en Eemlander lijkt het erop dat de wethouder dit niet begrijpt want er wordt helemaal niets over gemeld.

Die week na de Spotavond zijn we direct in gesprek gegaan met Frank van Weerdenburg van de JCU om de stand van zaken te bespreken. Bij dat gesprek waren naast de heer Krook van DB ook Theo Andriessen en ikzelf van WIJ aanwezig. Al snel werd duidelijk dat (nog) niemand vanwege de genoemde desinteresse en miscommunicatie het project wilde laten schieten. Wel vonden we het noodzakelijk dat er een gesprek zou komen met de betrokkenen. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden. Helaas was de wethouder hierbij niet aanwezig.

Desondanks gaan we voor een werkbezoek op 11 april a.s. naar de JCU. We bespreken dan met de studenten onze doelstelling. De weken erna start het project op de JCU en wordt intensief invulling gegeven aan het initiatief van DB en WIJ.

Conclusie: Niet goed geluisterd in twee raadsvergaderingen, niet gecommuniceerd met de ambtenaren, geen kwaad gezien in de Spot-avond, geen interesse getoond, niet aanwezig bij overleg en last but not least met geen woord het initiatief noemen in de krant. WIJ verwacht vanaf nu van wethouder Boermans een andere opstelling. Een opstelling waaruit blijkt dat hij écht achter het initiatief staat. Niet passief en ongeïnteresseerd maar actief en gemotiveerd en dit niet alleen laat merken met mooie woorden achteraf maar met daadkracht op de momenten dat het nodig is en kan.

Die kansen zijn er ruimschoots geweest. Tot op heden zijn ze allemaal gemist.

Namens de fractie WIJ,

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief