WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klassiek op Saxofoon
Horstermeer, vr 6 april 2012

Op zondag 22 april treedt het Berlage Saxophone Quartet op in het Jagthuis in de Horstermeer met werken van Bach, Mozart, Haydn en Schubert.

persbericht

In het Jagthuis: klassiek concert op vier saxofoons
Zondag 22 april, 15.30 uur

In 1846 kreeg de instrumentenbouwer Adolphe Sax het patent voor de uitvinding van de saxofoon toegekend. Helaas te laat voor de grote klassieke componisten Bach, Haydn, Mozart en Schubert.

Zij hebben de prachtige klanken van de saxofoon nooit mogen horen. Maar wat was er gebeurd als deze grootmeesters de saxofoon wel hadden gekend? Er van overtuigd dat zij er zeker voor waren gevallen, heeft het Berlage Saxophone Quartet een aantal van hun meesterwerken in een nieuw jasje gestoken: Mozarts hobokwartet, het strijkkwartet in f klein opus 20 nr 5 van Haydn, Bachs Italiaanse Concert en de Fantasie in f klein van Schubert.

Zondag 22 april zijn deze werken in het Jagthuis te beluisteren. De vier leden van het saxofoonkwartet zijn allen oud-leerlingen van Arno Bornkamp. Al een jaar na de oprichting van hun kwartet wonnen zij de eerste prijs op het Selmer Saxofoonkwartettenconcours. U hoort Lars Niederstraßer op sopraansaxofoon, Peter Vigh op altsaxofoon, Kirstin Niederstraßer op tenorsaxofoon en Eva van Grinsven op baritonsaxofoon.

Berlage Saxophone Quartet: zondag 22 april 2012, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro.
Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief