WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vaartbewoners over Verkeer
's-Graveland, Ankeveen, Kortenhoef, ma 7 maart 2011

Op 16 maart komen de bewoners ter weerszijden van de 's-Gravelandsevaart bijeen om over het verkeer te praten.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht

Grote bewonersbijeenkomst Verkeer rondom de ’s-Gravelandsevaart

Het is zover; bewoners van de wegen rondom de ’s-Gravelandsevaart komen op 16 maart bijeen in “de 3 Dorpen” te Ankeveen. Het gaat hier om bewoners van de Emmaweg, de Koninginneweg, de Cannenburgerweg, Noorder- en Zuidereinde.

Na intensief en constructief overleg de afgelopen maanden zijn de basisvoorstellen voor deze bijeenkomst geformuleerd door de besturen van EKC en WerkaandeWeg.NU (WadW) in samenspraak met de Advies Commissie Verkeer (ACV). Deze basisvoorstellen zijn drieledig:

  1. Volledige 30 km zone op Noorder- en Zuidereinde
  2. Adequate maatregelen om deze 30 km te handhaven
  3. Maatregelen uitbreiden op de EKC wegen ten behoeve van 30 km handhaving

We kunnen hier spreken van een unieke gebeurtenis, die niet in de laatste plaats werd mogelijk gemaakt door de houding van de gemeenteraad van Wijdemeren. Deze heeft haar verantwoordelijkheid in deze duidelijk genomen. Speciale aandacht hierbij voor de commissie Ruimte & Economie (R&E) die, samen met wethouder G.  Abrahamse, een opdracht heeft gegeven aan de ACV om tot een verkeersbeleid te komen én parallel daaraan te adviseren over verbetering van de verkeerssituatie rondom de ’s-Gravelandsvaart.

In nauw overleg met de ACV organiseren de verenigingen WadW en EKC op 16 Maart in de Drie Dorpen een bijeenkomst  voor alle bewoners van de wegen rond de ’s-Gravelandsvaart, dus ook voor niet leden van de verenigingen. Daarna, in een later stadium, zal in een tweede sessie per weg of wegdeel aan een verdere uitwerking invulling gegeven worden.

Dit alles zal moeten resulteren in een advies dat de gemeenteraad wordt aangeboden. Wethouder G. Abrahamse heeft, tijdens de extra ingelaste commissievergadering van R&E op 11 januari, toegezegd ernaar te streven dit advies en alle voorbereidingen op de uitvoering daarvan uitgewerkt te hebben voor 11 November 2011!

Bewoners die alternatieve ideeën hebben voor het verkeer rondom de ’s-Gravelandsvaart worden verzocht om dit schriftelijk, voor 11 maart, te laten weten aan de organisatoren zodat hun ideeën besproken kunnen worden op de bijeenkomst. Dit is de kans om invloed uit te oefenen op de verkeersveiligheid rondom de ’s-Gravelandsevaart.

De agenda voor 16 maart bevat o.a. punten als historisch overzicht verkeer, betrokkenheid politiek, overzicht van eerder gedane studies en adviezen op het onderwerp. Verder is de voorzitter R&E, J. Nuisl aanwezig om een korte uiteenzetting te geven over de ‘werking en doel’ van de commissie R&E.
De organiserende verenigingen hopen van harte dat iedereen die aan één van de 5 wegen woont gehoor zal geven aan de uitnodiging. Overigens zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.
Nogmaals: 16 maart, De Drie Dorpen te Ankeveen om 20.00 uur. Hoort en zegt het voort!

Namens bestuur EKC, Erik Greve (voorzitter) en WerkaandeWeg.NU, Rob Bestevaar (voorzitter)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 3