WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ruim 12.000 Euro Schade
Wijdemeren, do 13 januari 2011

Ruim twaalfduizend euro schade. Dat is het resultaat van een rustig verlopen jaarwisselling. Verkeersborden, prullenbakken en erger werden vernield.

persbericht

Veel schade door vuurwerk en vandalisme

De jaarwisseling is rustig verlopen. Toch is er veel schade veroorzaakt door vuurwerk en vandalisme. Bedroeg de schade verleden jaar nog € 4650. Dit jaar zijn de kosten opgelopen tot een bedrag van € 12.215.

De gemeente heeft er veel aan gedaan om de schade aan gemeentelijke eigendommen te beperken. Prullenbakken werden op diverse plekken verwijderd en er gold een vuuwerkverbod bij scholen.

Aangifte

De gemeente heeft aangifte gedaan van de volgende vernielingen:

  • 27 verkeersborden (geraamde schade € 2700)
  • 11 prullenbakken (geraamde schade € 2400)
  • Stroomkast (geraamde schade € 2500)
  • Speeltoestel (geraamde schade € 1115)

Brandweerkazerne

Daarnaast is veel schade toegebracht door zwaar, vermoedelijk illegaal vuurwerk bij de brandweerkazerne te Kortenhoef. De achtergevel nabij de noodtrap is opgeblazen waardoor de nooddeur is ontzet. De klap van het vuurwerk moet aanzienlijk zijn geweest want de stopcontacten zijn van de muren gesprongen. Daarnaast is isolatiemateriaal losgetrokken en een ruit vernield. In overleg met de brandweer en de calamiteitendienst van de gemeente zijn noodhekken geplaatst die het pand moeten beschermen tegen nog meer vernielingen.  Uit een eerste raming blijkt een schadepost van circa € 3500.

Ook bij de Meester Kremerschool en de Jozefschool in Nederhorst den Berg is schade veroorzaakt. Het is nog niet bekend op welke kosten dit wordt geraamd.

Schade verhalen

De politie heeft van enkele vernielingen de dader achterhaald. Deze ontvangt binnenkort een rekening van de gemeente. In samenwerking met de politie verhaalt de gemeente namelijk zoveel mogelijk de veroorzaakte schade op de daders.

Melden helpt

Als u getuige bent van vernielingen, maak daar dan melding van bij de politie. In geval van spoed kunt u 112 bellen. Voor zaken die minder spoed vragen belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

Met uw hulp is de pakkans een stuk groter.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 3