WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren en Bandoeng
Wijdemeren, do 13 januari 2011

Wijdemeren is van het preventief toezicht af. De brief uit Haarlem deed er een week of drie over. Bandoeng is dichterbij dan Haarlem.

Ere wie ere toekomt. Casper van den Broek van de Gooi en Eemlander wist het op 30 december al te melden.Hij schreef: Wijdemeren is af van het hindelijke provinciale toezicht of wij ons geld wel verstandig uitgeven. Anders gezegd, het preventief toezicht op de begroting is opgeheven.

Het college van Wijdemeren was wel blij met die mededeling van de krant, maar wilde toch graag eerst de bevestiging zwart op wit uit Haarlem. Logisch. Wijdemeren baseert zich bij het bestuur niet op een artikel in de Gooi en Eemlander. Zelfs niet op een artikel in de lokale bladen, laat staan op een artikel in de WWK. En gelijk hebben ze.


Gert Zagt, wethouder Financiën.

Vanavond hield Financiën wethouder Gert Zagt, bij de commissie Bestuur en Middelen, een brief uit Haarlem op. In die brief verklaart de provincie dat ze weer vertrouwen heeft in het financiële beleid van Wijdemeren en het preventief toezicht daarom opheft. Dat is mooi. Gefeliciteerd!

Die brief is op 21 december in Haarlem op de bus gedaan. Maar met het verkeerde adres, aldus Zagt. Rading 1 Hilversum? Postbus 's-Graveland? Voorstraat Nederhorst den Berg? Flessenpost? Wie zal het zeggen?

Op 10 januari kwam de brief aan op de Rading 1 te Nieuw Loosdrecht, gemeente Wijdemeren. Hij deed er dus bijna drie weken over. Nu is uit de lopende provinciale berichtgeving op te maken dat Den Helder, Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en Anna Pauwlowna veel meer Noord Holland lijken te zijn dan de bijna-Utrechtse uithoek, die het Gooi en zeker Wijdemeren, met die rare voormalig Utrechtse pukkel, Loosdrecht, lijkt te zijn. Lees de persberichten van de PvdA fractie in Noord-Holland er maar op na. Het Gooi bestaat niet.

Hallo, hallo Bandoeng

Lang geleden werd vanuit het Nera gebouw in de Horstermeer (die door Noord-Holland onder water gezet dreigt te worden) contact gemaakt met onze koloniën in de Oost. "Hallo, hallo Bandoeng" :kraakte het door de ether. Bandoeng was daarmee dichterbij dan Haarlem nu. Binnen enkele seconden kwam het antwoord. Toen wel.

Leest gedeputeerde Rinske Kruisinga, die in Nederhorst schijnt te wonen, de Gooi- en Eemlander, De Brug of de WWK? Had iemand in Haarlem kunnen bevestigen dat Casper van den Broek gelijk had? Kennelijk niet, want de knagende onzekerheid in onze Gooise Vechtrimboe aan de Rading 1 duurde drie weken. Terwijl Wijdemeren op alle mogelijke manieren trachtte bevestiging van het goede nieuws te krijgen uit Haarlem, bleef het daar stil. Zelfs geen Tweet kon er af.

Call Center

Is er dan in Haarlem wel iemand die de telefoon opneemt? Niet? Wellicht krijg je een keuzemenu als je Haarlem belt. Kies 1 als u een vraag heeft waarop wij het antwoord niet hebben. Kies 2 als u toch een antwoord eist (waar u niets aan heeft). Kies 3 als u de moed opgeeft. Kies 4 als er een ramp heeft plaatsgevonden.

Nu we het toch over call centra hebben. Kijk naar de grap die onze Zuiderburen uithaalden met Mobistar. Een absolute onverbiddelijke aanrader. En zo herkenbaar. Hier de onverkorte uitzending.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 3