WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plafondhoogte Woonark
Wijdemeren, do 13 januari 2011

Wethouder Jaap van Waveren geeft nadere toelichting op de hoogteregels voor woonschepen, omdat daar wat verwarring over was.

ingezonden brief

Beste redactie,

U heeft de hoogtebepaling van woonschepen helaas niet goed begrepen.

Als voorbeeld : In de woonschepenverordening staat nu dat binnen jachthavens woonschepen een maximale maatvoering mogen hebben van 20 meter lang, 6 meter breed, 3.50 meter goothoogte en een maximale inhoud van 350m3 boven de waterlijn. Buiten de jachthavens geldt een kleinere maatvoering.

In de vorige raadsperiode is besloten om de lengte en breedtemaat gelijk te houden maar de goothoogte op te krikken tot 4.00 meter, echter wel met het behoud van de zelfde inhoudsmaat. Terecht wordt ergens in het artikel vermeld dat dit voor lange mensen discriminerend werkt. De nieuwe maatvoering, die nu gehanteerd gaat worden, is de zelfde lengte en breedte maar een goothoogte van 4.00 meter, een nokhoogte van 4.50 meter (boven de waterlijn) en een verruiming van de inhoudsmaat tot 400m3.

Ter verduidelijking: 20 bij 6 lijkt erg groot, maar gezien de beperking van de inhoudmaat kon je feitelijk maar 15 bij 6 bouwen. De regel m.b.t. de inhoudsmaat is indertijd ingesteld om meer variatie in bouwvormen te verkrijgen. Als je al gebruik wenste te maken van de maximale lengte en breedte betekende dit dat je een aantal inpandige terrassen moest bouwen of slechts een enkele verdieping (minder hoog).

Zowel de tekst voorafgaande aan het persbericht als ook het naschrift is dus niet correct. Om verwarring te vermijden zou ik willen verzoeken dit te wijzigen. Zoals ook in het persbericht staat worden de nieuwe maten, ook die gelden buiten de jachthavens, binnenkort door het Plassenschap gepubliceerd.

Groeten,

Jaap van Waveren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 3