WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Provincie schenkt 0,25 Milj.
Loosdrecht, di 19 april 2011

De provincie is zo vriendelijk om geen kwart miljoen euro te declareren bij Wijdemeren, de kosten van het prov. bestemmingsplan voor de verdiepingen.

Hoe zat het ook weer?

Wijdemeren weigerde ongeveer acht jaar lang om mee te werken aan de uitvoering van het verdiepingenplan dat de gemeente Loosdrecht, het Waterschap AGV en de provincie bedacht hadden. Om dat plan toch uit te kunnen voeren moest Wijdemeren het bestemmingsplan aanpassen. Wijdemeren weigerde dat, waarna de provincie Wijdemeren als het ware "uit de ouderlijke macht zette" om dan maar zelf het bestemmingsplan aan te passen. Zo gezegd, zo gedaan. De provincie Noord-Holland maakte een nieuw bestemmingsplan en startte de bestemmingsplanprocedure (die, naar nu blijkt, een kwart miljoen euro kostte). (Een paar dagen rente op het verdwenen Icesave tegoed..., maar dat terzijde.)

Dikke streep er door

Uiteindelijk liep het voor de provincie allemaal op niets uit. De minister van VROM, Jacqueline Cramer, haalde een streep door het nieuwe bestemmingsplan van de provincie en door het verdiepingenplan. De claim van de provincie bleef nog boven ons aller Wijdemeerse hoofd hangen. Tot vandaag.


Moens: "Niet goedschiks, dan kwaadschiks."

Kijk nog eens op deze pagina van 11 maart 2004 in ons archief, waar de grimmige sfeer vanaf druipt. Zeker toen GroenLinks gedeputeerde Albert Moens Wijdemeren dreigde: "Als jullie niet goedschiks meewerken, dan moet het maar kwaadschiks."

Dossier Verdiepingenplan

persbericht

Voortgang Waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen

Tijdens het bestuurlijk overleg over de waterkwaliteitsverbetering van de Loosdrechtse Plassen, deelde de gedeputeerde mee dat de provincie Noord-Holland de kosten voor het bestemmingsplan (een kleine kwart miljoen euro) niet bij de gemeente zal declareren. 

Deze kosten wenste de provincie naar aanleiding van het voormalige verdiepingsplan in rekening te brengen. De provincie vindt dat met het voorgestelde Plan Wijdemeren 2011 een nieuwe fase is aangebroken.

De betrokken partijen: gemeente. waterschap, plassenschap en provincie, besteden de komende maanden aan de uitwerking van een plan van aanpak voor de oplossingsrichting Wijdemeren 2011 voor de waterkwaliteitsverbetering van de Loosdrechtse Plassen. De gemeente wenst hierin prioriteit te geven aan de recreatievaart.

De vier partijen hebben verder afgesproken gezamenlijk te zoeken naar de financiele en technische invulling van de oplossingsrichting, waarbij allereerst gezocht wordt naar mogelijke externe financiële inbreng.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/persber.
foto
Rik Jungmann
auteur
PB/Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2