WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA over Ondernemers
Wijdemeren, za 13 februari 2010

CDA Wijdemeren praat maandag 15 februari met ondernemers over ondernemen in Wijdemeren.

persbericht

CDA Wijdemeren

Minder regels, meer digitaal
CDA in gesprek met ondernemers: vertrouwen en kansen

CDA Wijdemeren praat maandag 15 februari met ondernemers over ondernemen in Wijdemeren. Lijsttrekker Theo Reijn vindt het belangrijk dat ondernemers zelf hun verhaal vertellen. "Wij gaan dus niet vertellen wat wij goed voor ondernemers vinden. Dat weten ze zelf veel beter. Wij willen vooral horen waar wij de komende raadsperiode aan moeten werken." De bijeenkomst wordt gehouden in Kasteel-Museum Sypesteyn en begint om 20.00 uur.

Ondernemers willen het heft in eigen handen hebben. Het CDA stimuleert ondernemerschap. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en zorgen dat de welvaart groeit. "Daar kunnen we trots op zijn evenals op de familiebedrijven, de snelgroeiende middenbedrijven en veel nieuw ondernemerschap. Wij vinden een goed ondernemersklimaat belangrijk. Daar willen we met elkaar aan blijven werken."

Minder regels, meer vertrouwen

Het CDA initiatiefvoorstel om in Wijdemeren de regelgeving en administratieve lasten te verminderen is door alle politieke partijen gesteund. Nog belangrijker: de eerste resultaten zijn er al en er volgt meer. Toch blijven er belemmeringen.

"Ondernemers hebben nog veel last van de vele regeltjes en bureaucratie die hen van het echte werk afhouden. De komende jaren moeten we ondernemers meer ruimte en vertrouwen geven. Bijvoorbeeld door makkelijker vergunningen te verstrekken en pas in te grijpen als men zich niet aan de regels blijkt te houden."

Natura 2000 stevig op de agenda

Veel van de wet- en regelgeving is door de Europese Unie vastgesteld. Het CDA pleit er voortdurend voor dat Nederland hier niet strenger mee omgaat dan onze buurlanden, om concurrentienadeel te voorkomen. Reijn: "Met onze drukbezochte Natura 2000-bijeenkomst hebben we dat probleem stevig op de agenda gezet. Beschermen van de natuur is een belangrijke opgave, maar er moet wel ruimte blijven voor economische activiteiten. En als het om het beheer gaat, dan zijn boeren nog altijd de beste beheerders van natuurgebieden."

Supersnel digitaal

Ook heeft het CDA aangedrongen op meer digitale dienstverlening door de gemeente. En met succes. "Straks hoeven ondernemers niet meer voor ieder wissewasje naar het gemeentehuis. Wij vinden ook dat Wijdemeren aangesloten moet worden op het supersnelle glasvezelnet."

Speciale gast: Rendert Algra

Omdat je sommige zaken niet zonder de Haagse politiek kunt aanpakken, nodigt het CDA Wijdemeren bij alle gesprekken in deze verkiezingstijd een Tweede Kamerlid uit. Dit keer is Rendert Algra aanwezig. Hij omschrijft zichzelf als kritisch volksvertegenwoordiger en is voor het CDA woordvoerder Recreatie en Toerisme.

Download: Uitnodiging Met elkaar... Ondernemen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3