WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA over Vrijwilligers
Wijdemeren, za 13 februari 2010

Het CDA Wijdemeren gaat vrijdag 19 februari in gesprek met vrijwilligers uit de dorpen van Wijdemeren.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA in gesprek met vrijwilligers: makkelijker en aantrekkelijker maken

Het CDA Wijdemeren gaat vrijdag 19 februari in gesprek met vrijwilligers uit de dorpen van Wijdemeren. "Met vrijwilligers willen wij praten over hun idealen, hun inzet, hun waardering", zegt lijsttrekker Theo Reijn. "Maar ook over de toekomst. Want wij moeten zorgen dat het vrijwilligerswerk niet in de knel komt door allerlei bezuinigingen." De vrijwilligersavond wordt gehouden in Het Wapen van Ankeveen en begint om 20.00 uur.

Reijn: "Wij zijn trots op onze vrijwilligers. Het CDA wil dat blijvend ondersteunen. Ook in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld met de collectieve verzekering voor vrijwilligers en vereenvoudiging van regelgeving en (administratieve) lasten. Met maatschappelijke stages kunnen extra vrijwilligers beschikbaar komen voor verenigingen, jeugd- en cultuurinstellingen en andere vrijwilligersorganisaties. Middelbare scholieren kunnen zo een extra bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk in hun eigen dorp. Daar willen we met elkaar aan blijven werken."

Bureaucratie en regelgeving

"In financieel moeilijke tijden is het meer dan ooit belangrijk de juiste keuzes te maken. Net als andere gemeenten ontkomt zeker Wijdemeren niet aan forse bezuinigingen. Maar geld maakt niet alleen gelukkig. Als vrijwilliger loop je vaak tegen allerlei bureaucratie en regelgeving aan. Met elkaar moeten we vrijwilligerswerk makkelijker en aantrekkelijker maken."

Tweede Kamerlid Ans Willemse

Speciale gast is Tweede Kamerlid Ans Willemse. Want sommige zaken moeten je lokaal en andere zaken landelijk aanpakken. "Vrijwilligers in alle geledingen van de samenleving zijn enorm belangrijk voor de sociale cohesie in het land. Daarom steunt het CDA de staatssecretaris van VWS in alle pogingen om extra vrijwilligers te werven." Dat heeft CDA Kamerlid Ans Willemse gezegd tijdens een debat over vrijwilligers en mantelzorgers. "Het benaderen van bedrijven, het instellen van de maatschappelijke stage, allerlei initiatieven op lokaal niveau en het inspelen op de veranderende mogelijkheden en wensen van nieuwe vrijwilligers, het zijn allemaal prima acties."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3