WIJDEMEERSE WEBKRANT
D66 Valentijnstaart
Nieuw Loosdrecht, za 13 februari 2010

De traditionele D66 Valentijnstaart gaat dit jaar naar de vrijwilligers van kasteel Sypesteyn in Loosdrecht.

Zie ook de WWK-video over Sypesteyn.

persbericht

D66 ZET VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE
Valentijnstaart voor vrijwilligers Sypesteyn

De traditionele D66 Valentijnstaart gaat dit jaar naar de vrijwilligers van kasteel Sypesteyn in Loosdrecht. Op 14 februari krijgt het kasteel bezoek van D66 Noord-Holland, D66 Wijdemeren en Marietje Schaake, Europees D66-fractielid die kasteelheer Peter Op de Beek en zijn team van vrijwilligers zullen trakteren op taart.

Sinds 1992 zet D66 Noord-Holland op Valentijnsdag vrijwilligers en organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport en cultuur in het zonnetje. Dit 19de jaar is de keuze gevallen op vrijwilligers die zich inzetten voor het cultuur-historisch erfgoed en musea. ‘Het bewaken en levendig houden van ons cultureel erfgoed alsmede het draaiend houden van allerlei musea in Noord-Holland kan niet zonder vrijwilligers. Veel cultureel-historisch materiaal zou zonder vrijwilligers verloren zijn gegaan en veel musea zouden anders hun deuren moeten sluiten’, aldus Joke Geldhof, D66-fractievoorzitter in Noord-Holland.
Via deze Valentijnsactie spreekt D66 haar waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers. De Europese D66-fractie haakt tevens aan bij de aanloop naar 2011: het Europese jaar van de vrijwilligers (The European Year of Volunteering).

D66 Wijdemeren koos voor de vrijwilligers van kasteel Sypesteyn omdat het zonder deze vrijwilligers niet mogelijk zou zijn een kasteel als dit te onderhouden en ook nog open te stellen voor publiek. Kasteel Sypesteyn geniet als museum nog te weinig bekendheid terwijl een bezoek aan dit kasteel zeer de moeite waard is. Kasteelmuseum Sypesteyn beschikt over een uitgebreide en bijzondere collectie schilderijen, historische meubels, gebruiksvoorwerpen en heeft de grootste collectie van het befaamde Loosdrechts porselein.

Het kasteel werd in het begin van de 20ste eeuw gebouwd op fundamenten die van het oorspronkelijke kasteel kunnen zijn dat dateert uit de 16de eeuw. De laatste telg van het geslacht Sypesteyn richtte het kasteel in als museum. Voor informatie over kasteel Sypesteyn: www.sypesteyn.nl.

Meer weten over D66 Wijdemeren: www.D66Wijdemeren.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3