WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zuinig likje Verf
Nederhorst den Berg, vr 16 oktober 2009

De PvdA dacht dat Overmeer-Zuid in Nederhorst een complete opknapbeurt zou krijgen. Het blijft bij een likje verf en een rijtje nieuwbouw.

ingezonden brief

Schriftelijke vraag over Renovatie van de wijk Overmeer-Zuid, Nederhorst den Berg

Geacht College,

Op het programma van de informatie-avond op jl. 13 oktober stond, naast de bebouwing van de sportvelden, de kwaliteitsimpuls van de bestaande wijk Overmeer-Zuid.

Niet alleen bij aanwezige bewoners van die wijk, maar zeker ook bij onze fractie, was het een koude douche te moeten horen dat de kwaliteitsimpuls niet verder zal reiken dan de sloop en herbouw van een rijtje eengezinswoningen aan de Meidoornlaan en wat verbeteringen van kozijnen en een likje verf aan de overige huurwoningen.

Dit is in schrille tegenspraak met het beeld dat wij voor ogen hadden en dat ons inziens sinds 2008, toen de plannen voor de sportvelden werden opgesteld, aan de orde is geweest in gesprekken tussen de gemeente en de woningcorporaties Gooi & Omstreken en de Alliantie. Het uitgangspunt was dat de komst van de kwalitatief mooie wijk pal naast Overmeer-Zuid een uitgekiende kans bood voor de corporaties, en de gemeente via verbeterde infrastructuur,
om hun huizenbezit in Overmeer-Zuid eveneens een kwaliteitsimpuls te geven. Dan zou tegelijkertijd ook de jarenlang ervaren parkeerlast kunnen worden aangepakt.

Als PvdA-fractie stond ons concreet voor ogen een zodanig grootschalige aanpak dat een groot aantal nieuwe woningen of appartementen, speciaal bestemd voor jongeren en ouderen met de succesvolle Meidoornhof als voorbeeld, wordt gebouwd. Dat wij een grootschalig herbouwplan hier noemen, komt door de unieke gelegenheid die de bouw op de sportvelden ons biedt: bewoners kunnen tijdelijk uitstekend in de nieuw te bouwen woningen op de sportvelden wonen. Die kans krijgen we niet meer. Er zou zó gepland moeten worden dat ook de parkeerdruk in de wijk kan worden opgelost. Zonder een grootschalige aanpak is de toezegging dat de parkeerdruk wordt onderzocht, een wassen neus.
 
Onze vraag, op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde, is kort maar krachtig: wilt u met de Alliantie en Gooi & Omstreken in gesprek gaan om er bij hen op aan te dringen dat zij alsnog alles in het werk stellen om een échte, behoorlijke kwaliteitsimpuls te geven aan de wijk Overmeer-Zuid en de unieke gelegenheid die de bouw van de nieuwe wijk op de sportvelden niet te laten lopen.

Uw schriftelijke beantwoording zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

C.W.F. Bosdijk,

namens de PvdA-fractie Wijdemeren
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 6