WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD: toch Maxi-maatje
Wijdemeren, vr 16 oktober 2009

In juni wilde de VVD nog even snel iets leuks doen voor de vakantie. Een lintje voor kinderen. Dat lukte toen niet, gisteren in de commissie wel.

Op 25 juni kwam de VVD met een verrassing. Vriend en vijand werden verrast door een initiatiefvoorstel om een onderscheiding voor kinderen in te stellen. Een kinderlintje met de naam Maxi-maatje. In die raad was de schok voor alle partijen te groot. Zij wilden er nog over nadenken. Na een kort debatje kregen zij bedenktijd tot september. Nu ja, het werd gisteren, 15 oktober.

Niet op 30 april

Gisteren, in de commissie Bestuur en Middelen kreeg de VVD wel de handen op elkaar voor hun initiatiefvoorstel. De meerderheid was inmiddels gewend aan het idee en stemde in met de instelling van een gemeentelijke onderscheiding voor kinderen en jongeren tot achttien jaar. De jeugdlintjes worden uitgereikt direct nadat ze zijn toegekend. Er is bewust geen koppeling met de datum 30 april gemaakt. Ook zal het gemeentehuis worden gemeden voor de uitreiking. Die zal plaatsvinden op een plek die een relatie heeft met de toekenning van het lintje. (De club of vereniging bijv.)

Maxi-maat

De naam van de onderscheiding wordt Maxi-maat. Er zullen vanaf volgend jaar Maxi-maatjes worden uitgereikt. De VVD hoopt alle partijen mee te krijgen in het voorstel, opdat het unaniem aanvaard wordt. Van de zijde van DBL zijn er wat reserves. Ook klonk gisteren het geluid dat de onderscheiding niet mag verwateren. Er moet dus echt iets bijzonders gepresteerd zijn om een Maxi-maat te krijgen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 6