WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nescio lezing 18 oktober
Kortenhoef, wo 7 oktober 2009

Op 18 oktober verzorgt Joke van Saane in het kader van de zgn. Nescio-lezingen een lezing over rituelen in onze hedendaagse maatschappij.

persbericht

Nescio-lezing/koffieconcert
“Rituelen in een veranderende wereld”

Ook dit najaar zetten de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef en VUconnected hun samenwerking in voort. Op 18 oktober verzorgt Joke van Saane in het kader van de zgn. Nescio-lezingen een lezing over rituelen in onze hedendaagse maatschappij. Deze Nescio-lezingen annex koffieconcerten vinden plaats in het Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef.

Godsdienstpsychologe Van Saane bespreekt de rol die rituelen en ceremonies spelen in het dagelijkse bestaan van de mens. In de moderne maatschappij bepalen we graag zelf hoe we leven.

Toch grijpen we op de belangrijkste momenten terug op soms eeuwenoude rituelen en gebruiken. Wanneer gebruiken we ze en wat doen rituelen eigenlijk met je? Van Saane besteedt speciale aandacht aan eigentijdse ceremonies.

Iedere Nescio-lezing is voorzien van een muzikale omlijsting. Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Judith Jamin, cello en Tilly Keessen, vleugel. Zij brengen werken van Bach en Brahms ten gehore.

Waar en wanneer?

Datum : zondag 18 oktober 2009
Aanvang: 11.00 uur
Plaats : KORTENHOEF | Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168
Toegang : € 6,00 | LEDEN Vereniging VU-Windesheim en studenten gratis
Informatie/aanmelden
via internet: www.vuconnected.nl en www.osg-kortenhoef.nl
.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3