WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voor niks naar de Rading
Nederhorst den Berg, wo 7 oktober 2009

In de commissie Maatschappelijke Zaken van gisteren ontstond commotie, omdat zestien hardlopers van de Bergse Runners Club voor niets waren gekomen.


Voor niets gekomen.

Zestien mannen en vrwuwen van de Bergse Runners Club waren speciaal gistervond naar de commissie gekomen omdat Ab Krook (DBL) vragen zou stellen aan wethouder Nelleke Schenkkan. De Bergse hardlopers zijn al bijna anderhalf jaar intensief bezig met hun initiatief voor sportfaciliteiten. De wethouder bleek er echter niet te zijn en het onderwerp, het burgerinitiatief voor sportfaciliteiten in Wijdemeren, door haar ook volop gesteund, was naar de commissie Ruimte en Economie van vanavond gegaan, omdat het nu ingepakt was in bouwplannen. Omdat het onderwerp van commissie gewisseld is, zal wethouder Schenkkan er niet meer bij zijn, want zij zit niet bij de commissie REO.

Furieus

De commissieleden waren furieus over de hele gang van zaken. Zij vonden het stijlloos. Ben Steenvoorden (PvdA) nam zelfs het woord minachting in de mond, wat hem op een reprimande van voorzitter Rieks Karssemeijer kwam te staan. De irritatie borrelde bij een ander agendapunt weer op. Ben Steenvoorden wilde het nog een keer kwijt, dat dit absoluut niet kon.

Vanavond herkansing

Er werd voorgesteld om het onderwerp dan maar van de agenda te halen. Na veel vijven en zessen werd het college opgedragen met een fatsoenlijke oplossing te komen en de Bergse Runners Club op de hoogte te houden, want die reizen vanavond weer van Nederhorst den Berg af naar Rading 1 in Loosdrecht om in te spreken.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3