WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD is de beste Keuze
Amsterdam, zo 16 november 2008

Anne Lize van der Stoel, de lijsttrekker van de VVD voor de waterschapsverkiezingen, reageert op de column In De Zijlijn.

In die column werden de lijsttrekkers opgeroepen om aan te geven waarom hun partij het beste voor ons is. Anne Lize van der Stoel neemt de handschoen op.

Dossier Verdiepingenplan

ingezonden brief

VVD Nieuws

De heer Jungmann weet niet op welke partij hij moet stemmen bij de waterschapsverkiezingen. Gelukkig heeft hij inmiddels www.kieskompas.nl en www.waterraaktons.nl ontdekt. Het lezen van de beide sites maakt veel duidelijk.

De groepering Water Natuurlijk neemt bijna geen standpunt in op het Kieskompas. Niet verwonderlijk, want de groepering wordt gesteund door de politieke partijen GroenLinks en D66, dat geeft interne wrijving. Voeg daaraan toe dat Natuurmonumenten (zonder ledenraadpleging), Milieudefensie, Provinciale landschappen Noord-Holland en Utrecht en het PWN deze club ondersteunen, dan weet u de eenzijdige richting: milieu.

Het maakt wel degelijk verschil op welke groepring of partij u stemt.
De VVD wil lage lasten voor bewoner, ondernemer en agrarier. Dan is er geen ruimte voor fratsen, maar voor beleid gebaseerd op feiten en een realistische uitvoering, na overleg met betrokkenen. Betaalbaar is geen holle frase, maar krijgt op deze manier inhoud.

Veiligheid vindt u als item bij alle partijen, want dat is één van de kerntaken van het waterschap. Er blijken echter wel verschillen. Nu torenhoge dijken bouwen vanwege de klimaatverandering en zware tariefsverhoging, of eerst de feiten op een rijtje zetten en geleidelijk aan een realistische aanpak uitvoeren ter voorkoming van de problemen die zich in 2050 gaan voordoen en dus tarieven gematigd houden.

Recreatie op de Plassen en aanmeren mogelijk maken, zoals de VVD wil of aanmeren verbieden zoals andere partijen willen.
Economie en milieu moeten elkaar versterken vindt de VVD. Andere groeperingen en partijen duiken liever de tunnel in en kiezen voor één van beiden.

Het bestuurlijk meningsverschil over de Loosdrechtse Plassen voort laten bestaan of komen tot een evenwichtige aanpak op korte termijn, waar alle partijen bij betrokken zijn, zoals de VVD wil (zie onze open brief aan het College van B & W Wijdemeren, waterschap en provincie op www.waterraaktons.nl d.d. 5 november j.l.).

Kortom, het loont de moeite om de twee sites www.kieskompas.nl en www.waterraaktons.nl goed te bestuderen. De sites helpen om gebruik te maken van het democratisch recht om te gaan stemmen, ook voor het waterschap!

De VVD zal ook na de verkiezing rekening en verantwoording blijven afleggen tijdens ledenvergaderingen en via de website. Daar kunt u ook te allen tijde uw suggesties en opmerkingen kwijt, waar wij weer dankbaar gebruik van zullen maken.

Met vriendelijke groeten,

Anne Lize E.C. van der Stoel,
lijsttrekker lijst 11: VVD 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4