WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stemmen. Maar waarop?
Wijdemeren, do 12 november 2008

Waarop gaat u stemmen de komende twee weken? Uw redacteur heeft geen idee en roept de hulp van de waterschapslijsttrekkers in.

In de Zijlijn

Vanmorgen plofte het stembiljet op de deurmat. De verkezingen voor het Waterschap werpen hun schaduw vooruit. Mooi.

Maar nu? Wat moet ik stemmen? Zou er een partij zijn die de boel de boel wil laten, stoppen met het bemalen en de dijken laten verslonzen? Ik kan het me niet voorstellen.

Het CDA zet op zijn borden langs de weg dat het veilig en betaalbaar moet zijn, dat Waterschap. Daar ben ik het natuurlijk mee eens. Sterker nog, daar is iedereen het mee eens lijkt mij. Zou er een waterschapspartij zijn die strijdt voor "onveilig en onbetaalbaar"? Zouden u en ik daar dan op stemmen? Ik dacht het niet.

Maar waar gaan deze verkiezingen dan over? Wat wil de ene partij wat de andere absoluut niet wil? En waarom?

Is er een partij die de Horstermeer wil vullen met water om in Kortenhoef en Ankeveen droge voeten te houden? Als Kortenhoever weet ik het dan wel. U weet wel van dat hemd en die rok die nader is. Maar ja, wel sneu voor die Horstermeerders eigenlijk....

Zit er een ideologie achter de Waterschapspartijen? Herverdeling van de kosten op socialistische grondslag versus het liberale gedachtengoed? Ik zag zelfs een bord van een socialistische waterschapspartij.

Ik weet het allemaal niet. En ik vrees dat ik niet de enige ben.

Het zou handig zijn als de waterschapspartijen in vijf zinnen van tien woorden aangeven waarin zij zich fundamenteel onderscheiden van de andere partijen. En dan geen dooddoeners als "veilig en betaalbaar", want dat wil iedereen.

Als ik die helderheid niet heb, dan kies ik niet, want er moet wel echt iets te kiezen zijn.

Waterschapslijsttrekkers, ik daag u uit om uw ijzersterke onderscheidende programmapunten, uw unique selling points, aan Wijdemeren te laten weten, zodat we weten waar we op stemmen.

Rik Jungmann
Kortenhoef

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 3