WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lift Oudergaard hikt
Kortenhoef, do 13 november 2008

De lift van de containerwoningen van zorgcentrum Oudergaard vertoont nog steeds kuren. Inovum heeft het helemaal gehad met de leverancier.


Links het tijdelijke Oudergaard.

Schadeclaim

De laatste weken laat de lift in zorgcentrum Oudergaard het keer op keer afweten. Gisteren werkte de lift niet en eind oktober hing de lift ook al drie dagen stil. Eerder waren er ook al problemen met de lift, waardoor de verhuizng begin dit jaar moest worden uitgesteld. Wim Schimmel, de directeur van Inovum, de overkoepelende organisatie waaronder Oudergaard valt, onderzoekt of er een schadeclaim ingediend kan worden bij Fortis Unitbouw. De kosten en de overlast zijn volgens Schimmel niet langer aanvaardbaar.

Over de trap

Steeds wordt de lift "gerepareerd", maar steeds laat hij de bewoners en het verzorgend personeel weer in de steek. Het gevolg is dat bejaarden niet, of bijna niet, van hun verdieping kunnen en dat verzorgers met het eten en drinken over de trap naar boven en beneden moeten.

Niet vrolijker

De omgeving wordt er ook niet vrolijker op. Op het terrein van Oudergaard liggen nu enorme hopen puin, die vrijkomen bij de sloop van het oude Oudergaard. Een noodzakelijk kwaad om te komen tot de nieuwbouw van het prachtcentrum Veenstaete. Een witte gans, die vaste klant bij Oudergaard was, is zijn huis kwijt en staat nu regelmatig verdwaasd om zich heen te kijken tussen de puinhopen.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 3