WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wel stemmen is Beter
Ankeveen, zo 16 november 2008

Patrick Kreuning uit Ankeveen reageert op de ingezonden brief van Bob Colijn. Stemmen moet wel vindt hij.

ingezonden brief

Geachte heer Colijn,

U roept ons op, niet te stemmen. Maar ik ben bang dat het dan een puinhoop wordt. Als niemand stemt wijst de regering wel mensen aan die het bestuur op zich moeten nemen. En wie weet wat voor rampzalige gevolgen dat heeft.

Ik ben het met u eens, veel geld wordt onnodig over de balk gegooid over de rug van de burger. Verkiezingen zouden eigenlijk niet nodig moeten zijn, er zou een ministerie van waterschap moeten zijn, die landelijk de problemen bekijkt en oplost. Niet zoals het waterschap AGV die met dure processen inzake de Loosdrechtse Plassen komt, welke ze nog verliest ook. Maar, ook als de gemeente Wijdemeren had verloren, hadden de burgers gezamelijk de proceskosten kunnen ophoesten, of het geld nu via waterschapsbelasting of gemeentebelasting uit onze zak verdwijnt maakt in feite niet zoveel uit.

Het wordt tijd dat de burgers met elkaar kijken wat ze willen en dat de waterschappen en andere overheidsorganen naar ons luisteren. Want kiezen op een partij die de helft van zijn beloften niet waar kan maken, dat zet geen zoden aan de dijk. En 100% eens met de verkiezingsbeloften van politieke partijen is niemand het eens. Er zijn altijd wel punten waarop men van mening verschilt. En de rijkere Nederlanders hebben dan nog makkelijk praten, die kunnen best iets missen, maar de armere burgerij is weer de dupe.

Bestuurders van overheidsorganen verdienen met lichamelijk licht werk, veel gepraat, zakenreisjes etc. een belachelijk hoog salaris, of, zoals Wim Kan ooit zei: Zij die het vuile werk doen verdienen schoon te weinig.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4