WIJDEMEERSE WEBKRANT
Burgerinitiatief Afgeserveerd
Kortenhoef, do 27 maart 2008

Een werkgroep is enthousiast bezig om te werken aan het dorpsplein in Kortenhoef. Het college antwoordde echter dat burgerinitiatieven in Wijdemeren niet kunnen.

Een werkgroep onder voorzitterschap van oud-wethouder Ties Hagen is vanaf oktober voortvarend aan de slag om te onderzoeken hoe het dorpsplein in Kortenhoef vorm moet krijgen. Het dorpsplein zou aan de Parklaan moeten komen, naast het nieuw te bouwen Veenstaete (Oudergaard). De werkgroep sprak met de gemeente en met de directie van Inovum (Eerst met Johan Olij, later met Wim Schimmel). Die allen positieve reacties gaven op de plannen.


Impressie van het aan te legen dorpsplein in Kortenhoef.

Enthousiasme

De werkgroep kreeg het advies om de landschapsarchitect van Veenstaete te benaderen vanwege de aansluiting van het dorpsplein op de omgeving van Veenstaete. Dat gebeurde. De landschapsarchitect bracht een offerte uit voor het ontwikkelen van een plan voor het dorpsplein. Met die offerte in de hand werd aan het college gevraagd om de kosten voor het maken van het plan (ca. € 10.000) te betalen. Gezien het enthousiasme van de aanwezigen bij de presentatie van de plannen, inclusief de aanwezige college- en raadsleden, verwachtte de werkgroep een positief besluit.

Ontsteltenis

Tot grote ontsteltenis van de werkgroepleden was het antwoord echter negatief. In een brief van het college van 18 februari werd met geen woord inhoudelijk op het plan ingegaan. De afwijzing was puur procedureel. Er stond in de brief "De gemeente Wijdemeren heeft op dit moment geen beleid hoe om te gaan met burgerinitiatieven, zoals door uw comité ingediend." en "er zijn in de gemeentebegroting hiertoe geen middelen opgenomen". Er wordt afgesloten met "U begrijpt dat het ontwikkelen van dit beleid de nodige tijd vergt....".

Actie

De werkgroep gaat zich nu tot de raad richten met hun verzoek. Er zal gebruik gemaakt worden van het inspreken voor de commissievergaderingen en voor de gemeenteraad. Ook zal er tijdens de Veemarkt op 10 mei een kraam gehuurd worden en zal er een handtekeningenactie gestart worden om de zaak alsnog in beweging te krijgen.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden: Ties Hagen (voorzitter), Francis de Kwant, Bob Colijn, Freek Visser, Gert Smallenburg en Gea Lamme. De totale kosten van de aanleg van het plein worden geschat op € 125.000.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2