WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemoedelijke Dorpsavond
Oud-Loosdrecht, do 27 maart 2008

De Dorpsavond in Oud-Loosdrecht verliep vanavond gemoedelijk. Veel tijd werd er gesproken over bouwplannen en procedures rond bouwplannen.


Goed vol.

De Dorpsavond in Oud-Loosdrecht werd goed bezocht. De zaal bij Ottenhome was behoorlijk vol. Alle prominente onderwerpen die in Loosdrecht spelen kwamen aan de orde.


Burgemeester Don Bijl achter het spreekgestoelte, daarnaast de wethouders Nelleke Schenkkan, Wim Neef, Lia Moote en Wim Lorjé.

Najade

De situatie rond de hotel-appartementen van Najade kwam ruim aan de orde. Wethouder Wim Neef legde uit dat er steeds nieuwe procedures gestart worden, waardoor de wens van het college, de sloop van de gebouwen aan de Oud Loosdrechtsedijk, steeds vertraging oplopen. De eigenaar van de appartementen was ook aanwezig en diende de wethouder van repliek. "Met de gemeente is niet te praten" :was zijn klacht. "Nog twee maanden was de rechter tegen slopen."

Bouwplannen

Uiteraard kwam het Dorpsentrum langs, zij het maar kort. Ook het verdiepingenplan kwam terloops aan de orde. Er zijn 381 bezwaren bij de provincie ingediend. De Vier Linden lijkt in rustiger vaarwater te komen. De eigenaar wilde er een woonhuis van maken. Het college hield dat tegen. Nu wordt het half woonhuis, half horeca. Bij de restauratie is de Stichting Historisch Erfgoed Loosdrecht betrokken.

Over jachthaven De Veilge Haven werd ook gesproken. De buurman vindt dat de nieuwbouw te groot wordt en te dicht bij zijn huis en rieten kap (op 70 cm afstand) komt. De eigenaar van de jachthaven sprak dat tegen en verklaarde dat de nieuwbouw op 13 meter afstand van de betreffende buurman komt.

Varia, van pintomaat tot benzinepomp

Er kwamen ook andere onderwerpen aan de orde. Het verdwijnen van de pin automaat van de ING bank. Het college is in gesprek met andere banken en hoopt een vervangende pintomaat in Oud-Loosdrecht te krijgen. Het afkalven van de grond aan de oever van de waterleidingplas bij storm. De gemeente gaat het onderzoeken. Iets voor de jeugd in Oud-Loosdrecht werd gevraagd. Wethouder Lia Moote wees erop dat zij met een jeugdnota bezig is en hoopt daarna iets voor de jeugd te kunnen doen. De snackbar is dicht, maar verdwijnt niet. De nieuwe eigenaars zoeken een nieuwe exploitant. De benzinepomp voor boten is dicht. Als het nieuwe Westend er staat komt daar ook een nieuwe pomp. In de tussentijd wordt er gezocht naar een andere oplossing.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2