WIJDEMEERSE WEBKRANT
Westend
Loosdrecht, vr 14 maart 2008

Een projectontwikkelaar wil op het terrein van Westend aan de Veendijk in Loosdrecht dure appartementen en penthouses bouwen. De buren zijn daar tegen.

Er werd gisteren lang over Westend en de plannen gesproken. Drie insprekers hadden zich gemeld om het woord te voeren over de geplande nieuwbouw op Westend.


Mevrouw M. Verburg

Din Binkhorst

Martine Molenaar

De drie insprekers wezen erop dat de commissie Ruimte en Economie op 29 augustus 2007 tegen de voorgenomen bouwplannen was, waarop wethouder Wim Neef het voorstel introk. Op 13 februari van dit jaar stemde de commissie echter, tot hun verbazing, wel in met de plannen, terwijl er volgens hen vrijwel geen aanpassingen waren aangebracht op het plan. De bezwaren van de insprekers hebben betrekking op de veertien meter hoogte van de nieuwbouw. Zij vinden dat te hoog langs de Loosdrechtse Plassen met verder laagbouw in de omgeving. Ook vinden zij dat hun privacy wordt aangetast, omdat de nieuwe bewoners vanaf hun ramen en balkons naar beneden in de tuinen van de buren kunnen kijken. Er zijn ligplaatsen van tien woonboten voorzien. De buren verwachten overlast van de bewoners van die woonschepen.

De insprekers klaagden over het feit dat er te weinig of geen overleg met de projectontwikkelaar was geweest. De heer Binkhorst is bestuurslid van BELP, de bewonersvereniging van aanwonenden aan de Loosdrechtse Plassen. Hij zei te spreken namens 120 gezinnen.

Bloempjes plukken

Bij de behandeling van het voorbereidingsbesluit inzake Westend trok fractievoorzitter Jaap van Waveren fel van leer. Hij verklaarde dat projectontwikkelaars in Wijdemeren min of meer vrij spel hebben, omdat het college de bestemmingsplannen wel aanpast. "Dit is nu al de zoveelste keer. Projectontwikkelaars plukken de bloempjes, niet gehinderd door bestemmingsplannen, terwijl de gewone burger zich wel aan het bestemmingsplan moet houden." De omvang en hoogte van het plan kon in zijn ogen geen genade vinden.

De overige partijen in de raad beklemtoonden dat het gebiedje sterk verwaarloosd is en dat er wat moet gebeuren. Wethouder Wim Neef gaf aan dat dit plan de beste oplossing is. Hij wees erop dat het belanghebbenden later altijd vrij staat om bezwaar te maken tot de hoogste rechter aan toe.

De raad nam die argumentatie over en stemde, met uitzondering van DBL, in met het voorbereidingsbesluit inzake Westend.

Lees ook:

Westend: Eerst Overleg

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 4