WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemeentewerf geopend
Kortenhoef, vr 14 maart 2008

Gistermiddag vond de feestelijke opening plaats van de vernieuwde gemeentewerf. De nieuwe werf in Kortenhoef wordt de centrale en enige werf.


In colonne van de oude werf van Loosdrecht naar de nieuwe aan de Kwakel in Kortenhoef.


Slechts windbestendige kapsels waren bestand tegen de storm.
Midden voor de wethouders Lia Moote, Wim Neef en Wim Lorjé.


Een prachtig ruim spiksplinternieuw gebouw op de keurig ingerichte nieuwe gemeentewerf.

De complete serie foto's die Douwe van Essen maakte vindt u in een (muzikaal omlijst) fotoalbum dat hij online zette.

persbericht

Nieuwe gemeentewerf Wijdemeren geopend

Op donderdagmiddag 13 maart hebben wethouder Wim Lorjé (gemeentelijke gebouwen) en wethouder Neef (Openbare Werken) de splinternieuwe gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef officieel geopend. Dit deden zij door het snoeien van een haag die voor de toegangsdeur stond.

Even daarvoor sloten de 25 medewerkers de tijdelijke werf in Loosdrecht definitief en reden zij in colonne naar de nieuwe centrale werf in Kortenhoef.

Ontwerp

De nieuwe werf is ontworpen door architect Hartman uit Hilversum en kenmerkt zich door "een landschap van kapvormen". Het gebouw herbergt kantoorruimten, een kantine, een werkplaats en ruimte voor opslag van gereedschap en stalling van voertuigen.

Werken vanuit één werf

Voortaan opereert de buitendienst van Openbare Werken vanuit de nieuwe centrale werf in Kortenhoef. Werken vanuit één werf gebeurt al sinds 1 januari 2007, vanuit de tijdelijke werf in Loosdrecht, toen de buitendienst startte met wijkgericht werken. Sindsdien verrichten 2 wijkteams het onderhoud aan de openbare ruimte in Wijdemeren. Daarnaast is er een apart team voor bijzondere en incidentele taken. Ook worden bewoners van een wijk of dorp eenmaal per 2 jaar uitgenodigd de openbare ruimte in hun woonomgeving samen met de medewerkers van het wijkteam onder de loep te nemen. Dit zogenoemde "schouwen" zorgt voor verbetering van de openbare ruimte met vaak relatief kleine aanpassingen en "bedrijfsblindheid" krijgt geen kans.

Servicemeldpunt Openbare Werken

De nieuwe werf krijgt geen publieksfunctie. Voor inwoners verandert er dus niets. Voor meldingen over de openbare ruimte kunnen zij nu en in de toekomst terecht op het telefoonnummer: (035) 65 59 555 of bij het digitale Servicemeldpunt op www.wijdemeren.nl.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 4