WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen steek verder met de SV
's-Graveland, wo 9 juli 2008

Sander de Leeuw, lid van de SV 's-Graveland, reageert op de opmerkingen van VVD-raadslid Ruud Buijs.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden brief

Op 30 maart van dit jaar sprak ik via dit fraaie medium mijn gruwel uit over het gemeentelijk handelen rondom de kleedkamers van de SV 's-Graveland. Inmiddels zijn we al weer 100 dagen, maar praktisch gezien geen steek verder. Voor mij een goede reden om te reageren op het stukje van de heer Buijs van afgelopen zaterdag.

Allereerst ben ik blij dat de heer Buijs zelf wat op papier heeft gezet. Nu kan iedereen objectief oordelen over de denk -en schrijfwijze van dit VVD-raadslid. Mijn eerste indruk van zijn verhaal is dat het een grote parallel vertoont met het handelen van de gemeenteraad en het college in deze zaak. Wederom wordt het publiek namelijk geconfronteerd met een warrig verhaal.

Toch wil ik inhoudelijk in gaan op de opmerkingen van de heer Buijs. Hij vindt het namelijk onbegrijpelijk dat de SV geen toenadering heeft gezocht tot de firma Schipper. Voor mij is het echter onbegrijpelijk dat juist de verantwoordelijke wethouder, Buijs zijn partijgenoot Lorjé, niet veel eerder contact heeft opgenomen met de firma Schipper.

Wethouder Lorjé kwam namelijk eind vorig jaar met twee offertes voor nieuwbouw van 641.000 en 643.000 euro. De SV kwam op datzelfde moment met een gefundeerd plan van maximaal 450.000 euro. Op dat moment bespaarde de SV dus bijna twee ton ten opzichte van de nieuwbouwplannen van de gemeente. In diezelfde vergadering heeft wethouder Lorjé echter voor zichzelf en voor de SV 's-Graveland een ongelooflijke blunder gemaakt. Hij kwam namelijk met het belachelijke containerplan van de firma Jan Snel. Hierdoor heeft hij de gemeenteraad in totale verwarring gebracht.

Bijna niemand binnen de raad lijkt meer te beseffen dat dit plan uitging van prefab units die totaal niet voldoen aan de door de SV en het college opgestelde uitgangspunten. Hierdoor bleef het bedrag dat aan dit plan kleefde (330.000 euro voor tijdelijke units!) echter wel continu boven de discussie in de raad hangen.

Bij het aantreden van de bemiddelaars Bert Klein en Niek Steenvoorden kwam er gelukkig weer wat realiteitszin in de discussie. Zij benoemden het Snel-plan al gauw als 'kapitaalvernietiging' en meldden dat nieuwbouw de enige optie is. Nu, na uitgebreid soebatten en bemiddelen, de gemeenteraad wil dat de kleedaccommodatie kleiner gaat worden, kan het inderdaad wellicht nog goedkoper dan de eerder genoemde 450.000 euro van de SV. Ook de SV kan zich hierin vinden. Het bestuur van SV 's-Graveland heeft zich in mei immers al akkoord verklaard met een goedkoper voorstel van de bemiddelaars Bert Klein en Niek Steenvoorden.

Helaas is dit voorstel echter nooit in de gemeenteraad gekomen, omdat de bemiddelaars inmiddels al weer van hun functie ontheven zijn door..de VVD-wethouder!

Groet van een realistische voetballiefhebber,

Sander de Leeuw
Lid van SV 's-Graveland

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3