WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vlindertentoonstelling
's-Graveland, wo 9 juli 2008

Tot 17 augustus is een fototentoonstelling over vlinders te bezoeken bij Natuurmonumenten in 's-Graveland.

persbericht

Vlinders, spetterend in beeld
Fototentoonstelling bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland

Het lijkt abstracte kunst, maar het zijn foto’s van vlinders. De kleuren spetteren van het doek. Professioneel natuurfotograaf Lars Soerink fotografeerde details uit de vleugels van vlinders. Het zijn net kunstwerken van de natuur. Deze inspirerende tentoonstelling is tot 17 augustus gratis te bezoeken bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

Los van omgeving, in veel gevallen zelfs totaal onherkenbaar, gaat de aandacht uit naar kleuren en patronen. Je vraagt je als vanzelf af waar dat nu allemaal voor dient. Kon het niet een beetje minder? Zijn die kleuren wel echt? Jawel, het is allemaal echt. Van de camouflage van een heivlinder tot het iriserende blauw van een icarusblauwtje. De bontjas van langharige nachtvlinders en de aders van de bekende citroenvlinder uit uw tuin. Het zijn sublieme aanpassingen aan de omgeving. Elk detail heeft een functie en een goede reden om te zijn zoals het is.

Lars Soerink (www.soerink.nl) is professioneel natuurfotograaf. Hij werkt in opdracht in binnen- en buitenland en heeft recent reportages gemaakt over alle Nationale Parken in Nederland, gekampeerd op een onbewoond eilandje om zeevogels te fotograferen en hoog in een bos gewerkt om spechten te fotograferen. Voor de serie 'Vlindervleugels' werkte hij samen met De Vlinderstichting.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum: woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Noordereinde 54b, 1243JJ, ’s-Graveland, T (035) 656 30 80.

Nog geen lid van Natuurmonumenten? Voor € 2,- per maand bent u al lid van Natuurmonumenten. Word lid in het bezoekerscentrum en ontvang direct ons kwartaalblad Natuurbehoud, het Natuurboek en een verjaardagskalender. Of kijk op www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3