WIJDEMEERSE WEBKRANT
De eenzame Fietser
Wijdemeren, vr 18 januari 2008

Putter ziet overeenkomsten tussen de slager van de Nootweg en raadslid Hilbrand Korver. Eenzame fietsers met flinke tegenwind.

ingezonden bericht

De eenzame fietser

Hoe sterk is de eenzame fietser, die optornend tegen de stormachtige wind zijn bestemming probeert te bereiken. Moederziel alleen in zijn strijd tegen de elementen tekent hij voor het romantische beeld van de vechter, die met de blik op oneindig voor niets of niemand opgeeft.

Zo trekt de slager van de Nootweg in Loosdrecht zijn eenzame kruistocht tegen project ontwikkelaar, gemeente, ondernemers en nog zo het een en ander, in de hoop bij de rechter zijn gelijk te kunnen halen. Hij moet wijken voor een fors bouwplan en hij wil wel, maar niet tegen elke prijs. Hij vecht voor zijn recht ook al heeft hij een machtige tegenstander. Moeilijk dus, en als je denkt dat je een beroep zou kunnen doen op de gemeentelijke overheid kom je van een koude kermis thuis.

Ze vormen een gesloten front al die zogenaamde belanghebbenden en die arme project ontwikkelaar heeft plotseling geen ruimte om de slager zijn investering terug te kunnen betalen. Je vraagt je overigens af waarom project ontwikkelaar en gemeente toch zo vaak twee handen op één buik zijn en waarom eeuwig en altijd bestuurders de kant kiezen van het grote geld. Daar gaat dus weer zo'n eenzame fietser en hij moet maar afwachten hoe het uitpakt.

Zo trekt raadslid Hilbrand Korver van Groen Links zijn eenzame kruistocht tegen de bomenslopers van Wijdemeren.. Als enig raadslid nam hij het op voor het beschermde dorpsgezicht van 's­Graveland inclusief de bomen van het Noordereinde. Dat valt niet mee in een omgeving waar reconstructie, bochtverbreding, en parkeerplaatsen de toverwoorden zijn en waarin weinig belangstelling bestaat voor de eens zo zwaar bevochten bescherming. Maar Hilbrand trok zich niets aan van de schofferende woorden van de wethouder, noch van de zwijgzaamheid van zijn eigen collegelid en bleef zijn standpunt met overtuiging verdedigen.

De support in de gemeenteraad was overigens nihil en dat moet voor Hilbrand een onaangename ervaring zijn geweest.

Eenzame fietsers, dat zijn het. Ze kiezen hun weg tegen de stroom in. Ze wijzen op onrechtvaardigheden, op verwaarloosde inzichten en dragen onverwachte oplossingen aan.

Ze zijn het zout in de pap, en zwaaien vrolijk naar de zwijgende meerderheid Een slager, die niet opzij gaat voor intimidatie, een raadslid dat niet meehuilt met de wolven in het bos, ze dwingen respect af.

Eenzaam. maar niet alleen.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4