WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nadere uitleg over Kritiek
Loosdrecht, vr 18 januari 2008

Wim van Oudheusden gaat in op de kritiek die hij uitte op het optreden van de wethouders Lorjé en Schenkkan in Haarlem.

De commissievergadering waarover Wim van Oudheusden schrijft vond plaats op 13 september 2006, in de periode waarin hij nog in PS zat. Hij nam afscheid van de statenfractie op 1 november 2006 .

Het college kondigde gisteren aan dat er komende maandag van die zijde een reactie zal komen op de door Van Oudheusden geschreven ingezonden brief (brieven).

Dossier Verdiepingen

ingezonden brief

In aansluiting op mijn vorige stuk informeer ik u nog graag over wat er in de desbetreffende commissievergadering NLWM gebeurde.

De PvdA woordvoerder voorkwam op het nippertje een te verwachten negatief advies over de reactie van de wethouders Lorjé en Schenkkan, die bijv. niet eens op de hoogte waren van een aan onze burgemeester gezonden email en min of meer zonder alternatief kwamen praten. Het was eigenlijk bij Provinciale Staten de laatste kans voor de gemeente. Door binnen onze fractie goed af te stemmen bereikte de PvdA uitstel met één maand, een idee wat breed werd gesteund om Wijdemeren alsnog een kans te geven.

Later bleek dat ook dat compromis niet voldoende bleek. Men kwam veel en veel later met echt onderbouwde alternatieven (10-puntenplan), die grotendeels allang waren onderzocht en als niet haalbaar waren beoordeeld door beroepskrachten van AGV, maar tóch alsnog door NH werden gehonoreerd. Om de verstandhouding niet op scherp te zetten.

Overigens had mevrouw Millenaar, als ze had opgelet, kunnen weten dat AGV bij herhaling heeft uitgesproken aansprakelijkheid te aanvaarden, overtuigd als men is van het ontbreken van risico's. Jammer dat ze door haar vroegere wethouder van DBL slecht geinformeerd is.

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4