WIJDEMEERSE WEBKRANT
Houdgreep aan de Nootweg
Nieuw Loosdrecht, wo 16 januari 2008

De gemeente, projectontwikkelaar Artica, Super de Boer, slager Jeroen Keizer en andere belanghebbenden aan de Nootweg houden elkaar in een houdgreep.

Bodemprocedure

De gemeente heeft een bouwvergunning afgegeven voor de bouw van appartementen en een supermarkt aan de Nootweg in Nieuw Loosdrecht. Tegen dat bouwplan heeft slager Jeroen Keizer een bodemprocedure aangespannen bij de rechter. De gemeente wacht op de uitspraak, die over anderhalve maand zal komen.

Jeroen Keizer heeft een worstenmakerij in een ruimte die hj huurt van projectontwikkelaar Artica. Dezelfde projectontwikkelaar die de appartementen zal gaan bouwen. In die ruimte heeft de slager voor enkele tonnen geïnvesteerd. Hij wil alleen de ruimte verlaten als hij zijn investeringen terug krijgt. Artica zegt inmiddels al zoveel geld in het project gestoken te hebben, dat Keizer niet uitgekocht kan worden.

Verzet tijdelijke supermarkt

Om de zaak nog wat ingewikkelder te maken, de gemeente heeft het plan om een tijdelijke supermarkt aan de Tjalk te vestigen gedurende de bouw van de nieuwe supermarkt en de appartementen. De bewoners van die straat zien de komst van de supermarkt niet zitten en hebben al flink van zich laten horen tijdens de commissievergadering op 18 oktober vorig jaar.

Grote Schade

Wethouder Wim Neef denkt dat het project niet veel meer uitstel kan hebben, omdat anders de schade te groot wordt en de stekker eruit gaat. De bouw zou oorspronkelijk al twee jaar geleden gestart zijn. Jelle de Wit van Artica vreest dat de slager naar de Raad van State stapt als hij binnenkort van de rechter ongelijk zou krijgen. Dat levert dan weer vertraging op.

De discussie over de Nootweg loopt al vele jaren. In 2002 waren er al plannen gemaakt voor de supermarkt, de omwonenden vonden die met drie verdiepingen te hoog, waarna het plan aangepast werd.

Dossier Nootweg

16012008 Houdgreep aan de Nootweg
18102007 Tijdelijke Supermarkt
Bouwplan Nootweg vertraagd 5-11-2006
Loosdrecht: Super kan bouwen 1-3-2005
Bouwen aan de Nootweg 2-7-2004
Noodkreet aan Nootweg 2-4-2004
Nootweg lijkt getto 17-10-2003
Nootweg, traag, traag 7-10-2003
Nieuw Winkelcentrum 5-10-2002

bron
G&E/WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 4