WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tijdelijke Supermarkt
Nieuw Loosdrecht , do 18 oktober 2007

Twee insprekers maakten vanavond bezwaar tegen de vestiging van een tijdelijke supermarkt aan de Tjalk in Nieuw Loosdrecht.

De burgerinspraak ging vanavond over één onderwerp. De vestiging van een tijdelijke supermarkt van duizend vierkante meter aan de Tjalk in Loosdrecht. Er is een bouwvergunning aangevraagd voor de supermarkt. De winkel moet er in principe anderhalf jaar blijven staan. Het college denkt met het verlenen van de vergunning de bouw van een nieuwe supermarkt aan de Nootweg te versnellen.

De omwonenden zijn bang voor overlast van verkeer, licht en geluid. De Tjalk is volgens hen niet gescikt om de hoeveelheden auto's te verwerken die naar en van de supermarkt zullen rijden.


De heer Alberts

De heer Brugman

In strijd met de regels

Er waren twee insprekers. De heren Alberts en Brugman. De heer Alberts sprak namens 42 adressen aan de Tjalk. Hij schetste een beeld van een hal van zeven meter hoog, vijftig meter lang omgeven door een flink parkeerterrein. Zijn betog was zeer gedegen. Doorspekt met wetsartikelen en beleid over ruimtelijke toonde hij in zijn betoog aan dat de bouwvergunning volgens hem niet afgegeven mag worden.

Wie betaalt?

De heer Brugman bleek niet aangekondigd. Na enige aarzeling van raadsvoorzitter Don Bijl werd hem toch het woord gegeven. Hij had berekend dat er op vrijdag en zaterdag 1900 auto's naar de supermarkt zullen rijden. De tijdelijkheid van de bouwvergunning werd door hem in twijfel getrokken. Hij vroeg wie alle kosten gaat dragen voor nutsvoorzieningen, verharding van het parkeerterrein en een hek om de supermarkt. De gemeente? Hij pleitte ervoor om de supermarkt aan de Nootweg te houden en daar een tijdelijke voorziening te treffen.

Omdat het onderwerp niet op de agenda stond zegde burgemeester Don Bijl toe om de kwestie in de commissie R&O te zullen behandelen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 2