WIJDEMEERSE WEBKRANT
Knorr motie: Unaniem
Wijdemeren, do 18 oktober 2007

Mede namens het CDA, GL en DBL diende Kees Bosdijk (PvdA) een motie in ter ondersteuning van het Knorr personeel.


De opsteller en indiener van de Knorr motie, Kees Bosdijk (PvdA).

Bij DBW en de VVD bestonden enige reserves tegen de motie. René Voigt (DBW) vond de motie eigenlijk een beetje voor de bühne. Ook twijfelde hij er aan of de feitelijkheid van de motie wel correct was (winstgevend). Tenslotte verklaarde hij dat het natuurlijk vervelend is voor de Knorr medewerkers en heel vervelend, maar het biedt ook nieuwe kansen. Hij wilde de motie echter toch steunen als er unanimiteit in de raad zou zijn.

Twijfels

Joep Frijdal (VVD) deelde wat van de tijfels van Voigt. "Natuurlijk trekken wij ons het lot van de medewerkers aan. De motie is gebaseerd op emoties, daarom neigen wij ertoe om hem niet te steunen. Anderzijds, het gaat om onze inwoners, onze burgers. Dus geven wij toch steun aan de motie." Waarmee de motie unaniem door de raad werd aangenomen.


De charmante assistenten. Links Jan Pieneman, rechts Theo Reijn.

Betske van Henten (CDA) had een verrassing in petto. "Mijn charmante assistenten (Theo Reijn en Jan Pieneman) delen wereldmaaltijden aan u uit die aan de overkant bij Knorr gemaakt worden." Waarop de pakken Kip Tandoori en andere heerlijkheden werden rondgedeeld.


Betske van Henten met een pak Burritos en
Jan van den Broeck met Beef Shanghai.

Ook Motie in Hilversum

Burgemeester Don Bijl verklaarde dat het college de motie over nam. Hij liet weten dat vanavond ook in Hilversum een motie met een vergelijkbare strekking in stemming werd gebracht, omdat ook veel medewerkers in Hilversum wonen. Bijl vertelde dat hij vandaag nog contact heeft gehad met de directie van Unilever en daarbij gepleit heeft voor een degelijk sociaal statuut Afgelopen middag ontving het college een brief van Unilever waarin dat toegezegd werd.

Ongepast

Ook deelde burgemeester Don Bijl mee dat er nu al lieden zijn geweest die bij Unilever geïnformeerd hebben of zij het terrein kunnen kopen om er nieuwbouw op te kunnen plegen. Burgemeester Bijl vond dat nogal ongepast in de huidige situatie. Unilever heeft aangegeven dat er geen stappen gezet zullen worden buiten medeweten van het college om.

Die discussie leidde Ria Hennis (DBW) tot de vraag of de fabriek dicht gaat of niet. Het antwoord van burgemeester Bijl was kort. "Ja".

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 2