WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA Liberaler dan VVD
Wijdemeren, do 18 oktober 2007

De PvdA bleek vanavond, tot verbazing van de VVD, liberaler dan de liberalen zelf. Het ging over de ontwikkeling van de detailhandel in Wijdemeren.

Update 19-10-2007, 22.00: De term MKB in dit bericht is vervangen door detailhandel op aanwijzing van Theo Reijn.

Het college heeft een nota op laten stellen over de ontwikkelingen in de detailhandel in Wijdemeren en de verbinding van dat onderwerp met ruimtelijke ordening.

Er staat van alles in over het al dan niet toelaten van weilandwinkels en het geven van vergunningen aan ambulante handel. Hilbrand Korver (GL) hield een vurig betoog waarin hij pleitte voor een regiefunctie van de gemeente, waarin deze de vestiging van weilandwinkels en ambulante handel aan banden legt om de eigen middenstand te beschermen. De VVD liet zich door hem overtuigen en stemde, na enig heen en weer gedoe, voor het aannemen van de nota.

Breedsprakig

De PvdA daarentegen zag niets in de nota. Veel te breedsprakig, vond Kees Bosdijk. Ook verklaarde hij dat de markt zich niet laat dwingen. De gemeente zou de markt haar werk moeten laten doen. Als dat leidt tot een ambulante bakker in Nederhorst, dan is dat zo. Zowel de consument als de detailhandelaar willen het dan kennelijk zo. Hij wilde zich dan ook niet vastleggen op de uitganspuntzen zoals neergelegd in de nota.

PvdA liberaler

Dat leidde ertoe dat VVD-er Michiel van Balen, die zich had laten overtuigen door Hilbrand Korver, constateerde daarop dat de PvdA liberaler is dan de VVD.

De nota werd aangenomen met alleen de stem van de PvdA tegen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 2