WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cor Lam afgetreden
Loosdrecht, wo 27 augustus 2008

Cor Lam is afgetreden als fractieassistent en bestuurslid van Dorpsbelangen Loosdrecht.

Cor Lam, prominent lid van het eerste uur van DBL en bestuurlid van DBL, heeft besloten af te treden als fractieassistent en bestuurslid. Gevraagd naar de motieven voor zijn aftreden zond hij ons onderstaande verklaring.


Cor Lam

Cor Lam was de eerste burger van Wijdemeren, die gebruik maakte van de na de herindeling ingestelde burgerinspraak. Op 2 juni 2005 werd Cor Lam beëdigd als fractieassistent van DBL. Hij blijft lid van DBL.

Update 27-8-2008, 11.50: Jaap van Waveren reageerde op de brief van Cor Lam. (zie hieronder)

ingezonden brief

Beste Rik,

Je vraagt naar de reden van m'n terugtreden als fractie assistent.

Ik heb absoluut geen behoefte om teveel in details te treden maar:

Zeven jaar heb ik me "in de kopgroep van DBL" ingezet. Openheid en eerlijkheid daar zijn we steeds voor gegaan. Vooral het verantwoordelijke werk in de fractie boeide me in hoge mate.

Het vele bijkomende werk, wat buitenstaanders helaas onvoldoende onderkennen, hoorde er gewoon bij. Zeker bij het nastreven van de openheid en eerlijkheid moet je over een bijna onmogelijk lange adem en (te)veel geduld beschikken.

Storend vind ik dat er zaken plaatsvinden die niet door de beugel kunnen. Bij het aan de kaak stellen krijg je geen of ontwijkende antwoorden en dien je verder stil te zijn en dat is voor mij onverteerbaar, vooral met in het achterhoofd het navolgende:

Wij hebben in de raadszaal allemaal een Eed of een Belofte afgelegd. Daar wil ik me aan houden ook. Ik zat zowel in bestuur als fractie van DBL en heb beide node verlaten.

Vooralsnog beperk ik me tot het lidmaatschap van ons Dorps Belangen Loosdrecht.

Cor Lam.

ingezonden brief

Ik heb waardering voor de verklaring van Cor Lam. Het is zijn beslissing geweest en ik betreur dat ten zeerste. Ik verlies een gemotiveerde fractieassistent, die veel inzet toonde voor hetgeen waarin hij geloofde en op welke wijze hij de burgers van dienst kon zijn.

Ik kan mij de in zijn verklaring geuite zorg voorstellen, vooral op het gebied van Ruimtelijke Ordening, waarin een aantal dossiers de afgelopen jaren niet de gemeentelijke schoonheidsprijs verdienen.

Jaap van Waveren
Fractievoorzitter DBL

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2