Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Raad 2 juni Varia

Wijdemeren, 3 juni 2005

Gisterenavond vond de gemeenteraad plaats. Een kort gedeeltelijk overzicht, varia.

Zwaluwnestjes

De recreatiewoning aan de Kromme Rade, waartegen het college bestuursdwang wilde toepassen en die slopen, kan nog even langer blijven staan dankzij nestelende zwaluwen. De gemeente heeft een hele serie procedures gewonnen tegen eigenaar Krouwel en had het besluit genomen om de woning in een natuurgebied te slopen. Er bleken echter beschermde zwaluwen te nestelen. Burgemeester Don Bijl verklaarde dat nog even overwogen is om de woning gedeeltelijk te slopen, maar dat bleek geen optie. Nu wordt gewacht tot de jongen zijn uitgevlogen, waarna de sloper alsnog aan het werk gaat.

Brandweer


Esther Luijer

Esther Luijer (CDA) riep iedereen op om de informatieavond van de 's-Gravelandse brandweer te bezoeken en zich aan te melden. Namens het CDA sprak zij haar waardering uit voor de brandweer.

Stukken

Felix Flameling (D66) deed uitvoerig verslag van zijn pogingen om de contracten met Situs in handen te krijgen. Vier en een halve week was hij daar al mee bezig. Informeel, formeel, via de raadsgriffier, wat hij ook deed de stukken kreeg hij niet. Hij slaakte een kreet om hulp. Burgemeester Bijl schoot hem te hulp en beloofde dat hij de gevraagde stukken binnen een week zou krijgen.

Lokale Pers

In het lokale blad in Loosdrecht schijnt een stuk over de huur van Rading 1, het gemeentehuis te hebben gestaan. Ernst Kastelein (VVD) stelde er een vraag over. Die werd direct beantwoord. Voor wethouder Ties Hagen was dat reden om te verklaren dat hij zeer gecharmeerd was van de gewoonte in Loenen om nooit te reageren op dit soort publicaties in de lokale media, omdat je dan wel aan de gang kon blijven.

Spiegelplas

Er was sprake van een onderzoek waaruit bleek dat het zwemwater in Wijdemeren overal prima is, behalve in de Spiegelplas in Nederhorst. Dat blijkt onzin te zijn en het onderzoek al oud. Aanleiding voor Wim Lorjé (VVD) om te verklaren dat het boetekleed uitgetrokken moest worden. De hele raadszaal brulde: "Nee, nee, hou maar aan dat boetekleed!".

Cor Lam beëdigd

DBL heeft er een nieuwe fractieassistent bij. Cor Lam werd door burgemeester Don Bijl beëdigd tot fractieassistent. Op 31 januari 2002 was Cor Lam de eerste inspreker in de eerste gemeenteraad van Wijdemeren. Hij vroeg toen of het lettertype van het gemeenteniwus in De Nieuwsster groter kon, omdat het moeilijk te lezen was.


Cor Lam op 31 januari 2002 als eerste inspreker die gebruik maakte van het toen nieuwe inspreekrecht voorafgaand aan de raadsvergadering.

Update 7-6-05: Aan het eind van de raad ontstond in de raad een heftig conflict over de wens van het college om de rode contour aan de over van de Loosdrechtse plassen te verschuiven voor het Dorpscentrum.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 21º Naar volgende bericht