WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loenen krijgt geen Antwoord
Loenen, wo 5 september 2007

Loenen stuurde een brandbrief naar de provincie Noord-Holland over de plannen om een persleiding aan te leggen. Er komt nog geen antwoord.

Noord-Holland stelde een startnotitie samen om het bestemmingsplan te wijzigen voor de Loosdrechtse Plassen. Die startnotitie werd in de zomervakantie ter visie gelegd. In Wijdemeren werd er ook een publicatie aan gewijd.

In de startnotitie staat echter ook een persleiding en een zandopslag die in Loenen komen. De provincie liet na om Loenen daarover te informeren. Daarop ontstak Loenen in woede en stuurde een brandbrief naar de provincie Noord-Holland.

Formeel

Noch Noord-Holland, noch het hoogheemraadschap AGV (dat nu Waternet heet) willen nu een inhoudelijk antwoord geven op de Loenense bezwaren. Die zijn gevoegd bij de stapel bezwaren van Wijdemeren en anderen, om later behandeld te worden. Loenen krijgt pas later, net als alle anderen die bezwaar maakten, een formeel antwoord op de bezwaren.


Artists Impression van de persleiding over de Vecht, gemaakt door boze Loenenaren.

Loenen is van mening dat de afvoer van het zand in Noord-Holland moet gebeuren (bijv. via het Hilversums Kanaal). Men zit er daar niet op te wachten om tien jaar tegen een persleiding aan te kijken door het mooie Vechtlandschap.

Dossier Verdiepingen

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
17 gr.
windkr. 4